Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Maarsbergen, 31 juli 2008

Voetbalkanaal vanaf 29 augustus ook via satelliet

Eredivisie Live bereikt akkoord met CanalDigitaal

MAARSBERGEN - Eredivisie Live en CanalDigitaal hebben vandaag overeenstemming bereikt over de uitzending van het voetbalkanaal via de ASTRA-satelliet. Hiermee is het voetbalplatform vanaf vrijdag 29 augustus aanstaande bij alle grote distributiepartijen beschikbaar. Eredivisie Live is het digitale kanaal van de clubs, waarop de livewedstrijden van de Eredivisie centraal staan.

Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV (ECV) toont zich verheugd over de overeenkomst: "Eén van de belangrijkste doelstellingen van het kanaal is brede toegankelijkheid van de livewedstrijden. De Eredivisie is een prachtige competitie, met aantrekkelijk voetbal en talentvolle voetballers. Van de clubs voor de fans en dat willen we aan zoveel mogelijk mensen laten zien; óók via de satelliet. Daarom is de overeenkomst met CanalDigitaal voor ons van grote waarde."

De abonnementsprijzen voor de ontvangst van Eredivisie Live via CanalDigitaal worden in de komende weken bekend gemaakt. Voetballiefhebbers kunnen zich via http://www.canaldigitaal.nl/eredivisielive inschrijven voor meer informatie. Klanten zullen in ieder geval kunnen profiteren van aantrekkelijke bundels met andere kanalen. Hierover worden de klanten van de satelliettelevisie aanbieder binnenkort geïnformeerd.

Kees Färber, algemeen directeur van CanalDigitaal over het akkoord: "Het live eredivisie voetbal is al meer dan 10 jaar onafgebroken via CanalDigitaal satellietuitzendingen te ontvangen. Het is goed nieuws voor onze klanten dat we deze traditie voortzetten."

Eredivisie Live is het resultaat van de beslissing van de Eredivisieclubs om voor de exploitatie van de livewedstrijden een eigen kanaal op te zetten (nadat voor het pakket samenvattingen en radio al een akkoord werd bereikt met de NOS). De clubs zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met Endemol, die als minderheidsaandeelhouder tot het initiatief toetrad.

Eredivisie Live is 7 dagen per week te zien. Behalve de livewedstrijden brengt het kanaal een afwisselende programmering met ondermeer aandacht voor de couleur locale van de clubs. Voor de studiopresentatie, het wedstrijdcommentaar, de verslaggeving en de analyses heeft Eredivisie Live de volgende namen vastgelegd: Gary Lineker, Theo Reitsma, Humberto Tan, Jan Joost van Gangelen, Leo Driessen, Jan van Halst, Mario Been, Barbara Barend, Ron de Rijk, Mark van Rijswijk en Michiel Teeling. Ook achter de schermen heeft het kanaal zich verzekerd van vooraanstaande specialisten, waaronder de van Studio Sport bekende regisseur Martijn Lindenberg: een autoriteit op het gebied van wedstrijdregistratie.

http://www.eredivisielive.nl/


---