KNHS


Jems Randal en Jasmijn de Ruiter winnen Z-springen op Hippiade

30 augustus 2008

Ermelo (KNHS) Op de Hippiade heeft Jasmijn Ruiter met haar ervaren pony Jems Randal het Z-springen voor D/E ponys gewonnen.

Op het hoofdterrein van het KNHS-centrum in Ermelo wisten drie combinaties de barrage van het Z-springen voor D/E ponys te bereiken. Als eerste barragecombinatie kwam Fleurance Verhoek met Roxet in de ring. De ervaren Roxet werd voorheen gereden door Shanice Roozeboom en is pas sinds een maand onder het zadel van Fleurance. Fleurance reed een nette barrage maar kreeg één fout. Na Fleurance verscheen Xanne Sluyter met haar Bryan in de ring. Ook deze combinatie kreeg één springfout maar noteerde een iets betere tijd.
Laatste starter in de barrage was de uiteindelijke winnares Jasmijn de Ruiter. In een vlot tempo en foutloos reed de 14-jarige amazone haar Jems Randal rond. De leerlinge van Niels Nanning werd afgelopen winter nog tweede in het M-indoorkampioenschap en nu dan de titel. Pony Randal werd voorheen gereden Kirsten Rikkert en Laura Spekenbrink. Kampioene Jasmijn heeft naast deze pony nog meer goede ervaren ponys tot haar beschikking waaronder sinds kort ook de bekende U2.
JvZ