Politie Twente

Persberichten Politie Twente, 31 augustus 2008

Jan Camphuis: 053 - 4555588

Drie personen aangehouden na ernstige mishandeling

Enschede

Twee Enschedeërs van 19 en een derde van 21 jaar, zijn zondagmorgen 31 augustus in hun woonplaats aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een ernstige mishandeling die die morgen rond 04.40 uur had plaatsgevonden in een horecagelegenheid in Enschede.

Zondagmorgen 31 augustus zagen surveillerende politiemensen op de Oude Markt in Enschede, twee jongens een horecagelegenheid uitkomen. Gezien werd dat een van de twee hevig bloedde. Bij controle bleek dat de jongen een slagaderlijke bloeding in de hals had die in afwachting van de komst van een ambulance door een van de politiemensen werd dichtgedrukt. Nadat de ambulance de jongen, een 17-jarige Enschedeer, had meegenomen naar het ziekenhuis, werd een eerste onderzoek naar de mishandeling gestart.

Duidelijk werd dat de 17-jarige in de horecagelegenheid door een aantal personen was aangevallen en mishandeld. Naar aanleiding van het verdere onderzoek werden drie personen aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij de ernstige mishandeling. Aangehouden werden twee Enschedeërs van 19 en een Enschedeër van 21 jaar. Zij zijn voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau en daar opgesloten.

In de loop van zondag de 31e augustus zijn de drie verdachten voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Dit onderzoek zal duidelijkheid moeten geven over het exacte hoe en waarom van deze mishandeling. (08-110079)

Motorrijder rijdt door na aanrijding

Enschede

Een 30-jarige Enschedeër werd zondagmorgen 31 augustus aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de Hoge Bothofstraat in zijn woonplaats, met zijn motor bewust te zijn ingereden op een 21-jarige plaatsgenoot.

Een 21-jarige Enschedeër fietste zondagmorgen 31 augustus om ongeveer 02.40 uur, samen met twee vrienden op de Hoge Bothofstraat in Enschede. Ze kwamen uit de richting van de Laaressingel en gingen in de richting van de Oldenzaalsestraat. Ter hoogte van de Edo Bergsmabrug kwamen zij, een naar later bleek, 30-jarige motorrijder uit Enschede tegen. Volgens getuigen zou de motorrijder met hoge snelheid hebben gereden.

Nog geen minuut later reed dezelfde motorrijder de drie fietsers weer voorbij in de richting van de Oldenzaalsestraat. Toen zagen zij dat de motorrijder in aanrijding kwam met een voorwerp dat als gevolg van de klap door de lucht vloog. De motorrijder reed na de aanrijding door. Op het moment dat de getuigen op de plaats van de aanrijding kwamen, zagen zij dat een kat was aangereden en deze dood langs de kant van de weg lag. Zij ontfermden zich over de kat en hoorden dat de motorrijder terug kwam in hun richting.

Zij besloten hem aan te spreken op zijn gedrag. Ondanks dat ze stoptekens gaven, reed de 30-jarige Enschedeër recht op de 21-jarige Enschedeër af. Hierdoor ontstond een aanrijding en raakte de 21-jarige gewond. De motorrijder kwam ook ten val, maar krabbelde overeind en reed door.

De getuigen noteerden het kenteken van de motorrijder. Het verblijfadres van de verdachte kon door het kenteken worden achterhaald. Op de Wilhelminastraat in Enschede kon de man door de politie worden aangehouden en werd hij meegenomen naar het bureau. Daar wees een ademanalyse uit dat de man teveel gedronken had, namelijk 0,95 promille.

De 31-jarige is in de loop van zondag de 31e augustus voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De 21-jarige fietser, die in het ziekenhuis is opgenomen, zal aangifte doen van poging tot doodslag (08-110065)

Poging tot beroving, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 20-jarige vrouw uit Enschede fietste op donderdag 28 augustus om 04.30 uur op de Hoge Bothofstraat in Enschede. Daar probeerde een onbekende man haar te beroven van haar tas. De politie vraagt getuigen zich te melden als zij op genoemd tijdstip en locatie iets verdachts gezien of gehoord hebben. Dat kan telefonisch via: 0900 - 8844 of Anoniem via: 0800 - 7000.

Het slachtoffer werd vanaf de Oldenzaalsestraat gevolgd door een fietser. Na het afslaan naar de Kremersmaten kwam een onbekende man naast de 20-jarige vrouw fietsen, pakte haar tas beet en probeerde deze af te pakken. De vrouw verzette zich hevig, waardoor de beroving mislukte. De onbekende man reed vervolgens weer terug in de richting waar hij ook vandaan kwam, namelijk richting de Oldenzaalsestraat.

Het signalement van de dader:

- blank

- ongeveer 30 jaar

- klein mollig postuur
- kort gemillimeterd haar
- asociaal uiterlijk

- jas van een glimmende stof, zoals een bomberjack
- kleur jas: grijs
(08-108603)

Politie houdt drie verdachten aan na achtervolging

Enschede / Hengelo

De politie hield op zondag 31 augustus omstreeks 01.00 uur drie verdachten aan, afkomstig uit Enschede en Hengelo, na een achtervolging vanuit Enschede tot aan Hengelo.

Agenten werden gevraagd naar de Rembrandtlaan in Enschede te gaan. Daar was een auto klemgereden door twee andere auto's. Ook was met een flesje de achterruit van deze auto vernield. Op het moment dat de agenten met het slachtoffer hierover spraken, kwam één van de auto's die hem klemgereden had, langs gereden.

Hierop zetten agenten direct de achtervolging in de Hengelosestraat op in de richting van Hengelo. Onderweg negeerde de 33-jarige bestuurder, afkomstig uit Enschede, meerdere keren een rood verkeerslicht. Ter hoogte van de kruising Hengelosestraat/Tubantiasingel kon de 33-jarige bestuurder ternauwernood een personenauto van rechts ontwijken. Hierna vervolgde hij zijn weg in de richting van Hengelo. Op de Hengelosestraat werden snelheden bereikt van 160 kilometer per uur. Op de kruising Enschedesestraat / Kuipersdijk sloeg de bestuurder linksaf de Kuipersdijk op. Uiteindelijk reed hij zich vast op de Hermesstraat in Hengelo. Doordat hij plotseling stopte, kon een aanrijding niet meer worden voorkomen.

Hierna renden allevier de inzittenden de auto uit. Agenten zetten te voet de achtervolging in. Een 27-jarige bijrijdster uit Hengelo, een 32-jarige bijrijder uit Hengelo en de 33-jarige bestuurder konden direct worden aangehouden. Een vierde verdachte is nog voortvluchtig. De 33-jarige bestuurder en de 32-jarige bijrijder zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 27-jarige vrouw uit Hengelo is na verhoor weer heengezonden. (08-110033)

Man bedreigt beveiligingsbeambte en agent

Oldenzaal

Op vrijdag 29 augustus om 15.20 uur hield de politie een 35-jarige man uit Enschede aan omdat hij een beveiligingsbeambte van winkelcentrum de Vijfhoek in Oldenzaal en een agent bedreigd had.

De 35-jarige Enschedeër was door beveiligingspersoneel van winkelcentrum de Vijfhoek in Oldenzaal tot twee keer toe gevorderd het winkelcentrum te verlaten. Dit omdat de man een tijdelijk verbod heeft voor het winkelcentrum. De man weigerde dit, waarna de beveiligingsbeambte hem naar het politiebureau bracht. Daar beledigde hij de beveiligingsbeambte en een agent.

Aanvankelijk was de beveiligingsbeambte van plan de man buiten het winkelcentrum te zetten. Maar de 35-jarige man gedroeg zich recalcitrant en probeerde de beveiligingsbeambte met een fles in het gezicht te slaan. Buiten gooide de man glaswerk op de weg. Om die reden bracht leek het de beveiligingsbeambte beter om de man naar het politiebureau te brengen. In het politiebureau bedreigde de 35-jarige de beveiligingsbeambte. Hierop hield de politie de Enschedeër aan voor lokaal vredebreuk, bedreiging, poging tot zware mishandeling, en openbare dronkenschap. Daarna beledigde hij de agent, waarop hij ingesloten werd. Op het bureau is de Enschedeër voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-109341)

Man met vuurwapen aangehouden

Almelo

Een 39-jarige man uit Almelo werd op vrijdag 29 augustus om 22.40 uur op het Waagplein in Almelo aangehouden omdat hij een vuurwapen bij zich droeg.

Agenten kwamen op vrijdag 29 augustus om 22.40 uur op het Waagplein in Almelo en zagen de 39-jarige Almeloër tegen de buitenmuur van het Waagplein staan. De agenten ververmoedden dat de man een vuurwapen bij zich droeg. Daarop spraken zij de man aan met de vraag of hij een vuurwapen bij zich droeg. Hierop antwoordde de man dat hij dat niet bij zich droeg. De agenten fouilleerden de man en vonden toch een vuurwapen. Hierop hielden zij de 39-jarige Almeloër aan, namen hem mee naar het bureau en sloten hem in. De 39-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-109518)

Rijbewijzen ingevorderd (5x)

Rijssen

Van een 22-jarige man uit Rijssen werd op zaterdag 30 augustus om 02.00 uur door de politie het rijbewijs ingevorderd. Hij stond met zijn snorfiets op de Entersestraat in Rijssen te midden van een aantal dronken mensen. Met veel lawaai startte hij zijn snorfiets en reed in de richting van agenten die op de rotonde aan de Entersestraat stonden. De agenten vermoedden dat de man teveel gedronken had, hielden hem aan en namen hem mee naar het bureau. Hier wees een ademanalyse 1,2 promille uit. Ook bleek de 22-jarige beginnend bestuurder te zijn. Hierop werd zijn rijbewijs door de politie ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-109591)

Oldenzaal

De politie hield op vrijdag 29 augustus om 20.47 uur een 57-jarige man uit Nijkerk (GLD) aan en vorderde zijn rijbewijs in omdat de man teveel alcohol gedronken had en een auto bestuurde.

Agenten waren gevraagd om naar een aanrijding materieel ter hoogte van de afrit A1 carpoolplaats in Oldenzaal te gaan. De 57-jarige man was één van de betrokkenen van de aanrijding en de agenten vermoedden dat hij te diep in het glaasje gekeken had. Om die reden hielden de agenten de man aan en namen hem mee naar het bureau. Hier wees een ademanalyse uit dat de man inderdaad teveel alcohol gedronken had, namelijk 1,6 promille. Hierop vorderde de politie het rijbewijs van de man in. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-109478)

Oldenzaal

Op zaterdag 30 augustus om 19.50 uur vorderde de politie het rijbewijs van een 40-jarige man uit Oldenzaal in, omdat hij ervan verdacht werd onder invloed van alcohol een materiële aanrijding te hebben veroorzaakt.

Op de Lyceumstraat in Oldenzaal zou de man een materiële aanrijding hebben veroorzaakt. Agenten spraken de man op de plaats van ongeval en vermoedden dat hij teveel gedronken had. Ze hielden hem aan en namen hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees 2,8 promille uit. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt. (08-109922)

Almelo

Agenten vorderden op zondag 31 augustus om 00.35 uur het rijbewijs van een 26-jarige man uit Almelo in omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

De agenten zagen de auto over de Weezebeeksingel in Almelo rijden met een kapot achterlicht. Hiervoor gaven zij de man een stopteken. Bij de controle lieten de agenten de Almeloër blazen omdat ze vermoedden dat hij alcohol gedronken had. Ze hielden hem aan en namen hem mee naar het bureau. Een ademanalyse wees 1,3 promille uit. Om die reden is het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden. (08-110010)

Borne

Van een 20-jarige man uit Uden werd op zondag 31 augustus om 00.15 uur door de politie het rijbewijs ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten hielden een alcolholcontrole op de Bornebroeksestraat in Borne. Op een gegeven moment zagen zij vanuit de richting Borne een personenauto aan komen rijden met een defect dimlicht. Om die reden gaven zij de 20-jarige bestuurder een stopteken. Toen de man aan de kant stond, vermoedden de agenten dat hij teveel alcohol gedronken had en hielden hem aan. Op het bureau wees een ademanalyse 1,5 promille uit. Hierop is het rijbewijs van de Udenaar ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op. (08-110018)


---- --