Politie Zuid-Holland-Zuid

31/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 31-08-2008 o Persberichten district II

MANNEN AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Een 34-jarige man uit Rotterdam is op 30 augustus op de Korenbloemstraat aangehouden. De man zou zijn 36-jarige vriendin uit Alblasserdam hebben geslagen en bedreigd, nadat hij haar op 29 augustus ook al een blauw zou hebben geslagen. De 31e kwam het weer tot een ruzie tussen de man en zijn vriendin toen zij de relatie wilde uitmaken. De vader van de vrouw, een 70-jarige man uit Alblasserdam, was erbij en zou door de man met de dood zijn bedreigd. Hij deed, net als zijn dochter, aangifte. De verdachte zocht vervolgens ruzie met een aantal buurtbewoners. Hij zou één van hen, een 52-jarige man uit Alblasserdam, hebben bedreigd en geslagen, waarop deze de 34-jarige met een stuk hout op zijn rug sloeg. Inmiddels ter plaatse gekomen agenten zagen dit gebeuren en hielden de buurtbewoner aan. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De Rotterdammer moest ook mee naar het bureau, waar hij in verzekering werd gesteld en na verhoor eveneens in vrijheid is gesteld. Hij werd echter na zijn invrijheidstelling direct opnieuw aangehouden. De Politie Gooi en Vechtstreek zocht hem in verband met een mishandeling in die regio. De man is naar Hilversum gebracht en aan de politie aldaar overgedragen.

DRONKEN VROUW AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT Een 44-jarige vrouw uit Sliedrecht is op 30 augustus op de A. van Leeuwenhoekstraat aangehouden. Ze had daar met haar auto een andere, geparkeerde, auto geraakt en liep vervolgens naar huis. Een getuige zag het gebeuren en waarschuwde de politie. Die liet haar blazen. De vrouw had zoveel gedronken dat ze haar rijbewijs direct kon inleveren. De aanrijding leverde overigens alleen blikschade op.

MAN VALT AGENT AAN
PAPENDRECHT Een 32-jarige fietser uit Papendrecht is op 30 augustus op de Burgemeester Keijzerweg aangehouden. De man heeft psychische problemen en had gedronken en begon zomaar een willekeurige voorbijganger grof uit te schelden. Dat bleek een politieagent van de politie Rotterdam-Rijnmond te zijn, die in zijn vrije tijd (en dus in burgerkleding) zijn hond uitliet. De agent zei tegen de verdachte dat hij met zijn gescheld moest ophouden, waarop de verdachte de man plots in zijn gezicht sloeg. Het slachtoffer gaf hem een klap terug en draaide zich van de man af. De verdachte viel de agent vervolgens in zijn rug aan, waarbij beiden vielen. De vechtpartij werd gezien door een agent die toevallig in zijn vrije tijd voorbij reed. Hij stopte en hielp mee de verdachte in bedwang te krijgen. Daarbij raakte de man gewond aan zijn neus. Voor de zekerheid kwam een ambulance ter plaatse. Na behandeling werd de man werd overgedragen aan ter plaatse gekomen agenten en mee naar het bureau genomen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN TIJDENS ZOMERFEESTEN GORINCHEM De laatste avond van de Gorkumse Zomerfeesten is rustig verlopen. In de nacht van 30 op 31 augustus werden drie mannen van 33, 34 en 38 jaar uit respectievelijk Arkel, Gorinchem en Meerkerk aangehouden. De man uit Arkel had een 18-jarige Gorkummer geslagen en bedreigd. Hij deed daarvan aangifte. De verdachte is na een nacht cel en verhoor in vrijheid gesteld. Van de twee anderen beledigde één (de 34-jarige) agenten en wilde hij geen identificatiebewijs laten zijn. Toen hij werd aangehouden, vond de 33-jarige het nodig zich daar hinderlijk mee te bemoeien. Beiden werden aangehouden en na verhoor weggestuurd.