Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht

CNV Vlees en vis (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 4 september 2008


------

CNV-leden akkoord met cao Ouwehand Katwijk

Cao zonder bijvangst voor Katwijkers

"Dit zie ik als een cao zonder bijvangst. Maar wel eentje die het net vult. En dat is geen sinecure, want de sector heeft het niet gemakkelijk." Zo begeleidt onderhandelaar Nico Bogaard het liefst de cao voor 27 maanden die hij overeen kwam met Koninklijke Ouwehand in Katwijk. De circa 170 medewerkers gaan er in die periode 7 procent in loon op vooruit.

Naast de loonsverhoging is ook een eenmalige uitkering van 360 euro afgesproken. Alle afgesproken verhogingen gelden ook voor chauffeurs en niet-cao gebonden (kantoor)personeel.

Bogaard vindt van belang dat met de onderneming tevens is afgesproken dat eventuele uitzendkrachten worden betrokken van NEN-gecertificeerde uitzendbureaus. Dit garandeert de hoogte van het uit te betalen salaris (tenminste minimumloon). "En uitzendkrachten krijgen na zes maanden salarissen als waren zij in dienst van Ouwehand. Hiermee bewijst dit toonaangevende bedrijf in de visverwerking dat zij inderdaad toonaangevend kan zijn. Daar ben ik blij mee."

In de cao is ook bepaald dat Ouwehand afspraken maakt met de visserijschool in Katwijk ten aanzien van stageplaatsen en leerwerkplekken.