PvdA Rotterdam


Nieuw stadionpark prikkelt de fantasie

Do 4 Sep 2008 - Redactie
Nieuw stadionpark prikkelt de fantasie

Dinsdag heeft het stadsbestuur de eerste plannen gepresenteerd voor het stadiongebied. De PvdA is blij dat de ontwikkeling van het gebied nu vorm begint te krijgen. De plannen voor de bouw van een nieuwe Kuip, de toekomst van de oude Kuip en de ontwikkeling van woningen en winkels in het gebied, zijn fascinerend,vindt PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst.

De komende tijd worden drie verschillende plannen uitgewerkt. Voor het einde van het jaar zal één van de drie worden gekozen om het stadionpark tot het boegbeeld van Rotterdam Sportstad te maken. Miljoenen mensen bezoeken nu jaarlijks het stadion, de amateursportvelden, het Topsportcentrum en de bioscoop.

De PvdA vindt de bouw van de nieuwe Kuip en de ontwikkeling van het gebied van groot belang voor de stad. Ontwikkeling van het gebied, samen met geavanceerde OV-voorzieningen, zet Rotterdam nationaal en internationaal op de kaart. Rotterdam krijgt een Kuip die geschikt is voor Wereldkampioenschappen, Olympische spelen en grote popconcerten. Dit prikkelt de fantasie, aldus Van Heemst.

Vanwege de grote betekenis van de plannen vroeg de PvdA in juli al om een zeer actieve inzet van het gemeentebestuur om tot snelle realisatie te komen. Dit verzoek werd door een groot deel van de raad gesteund. Met de presentatie van de drie modellen geeft het stadsbestuur gehoor aan onze oproep, stelt Van Heemst.