SGP


04 - 09 - 08 | SGP wil opheldering over suikerfeest

Het Suikerfeest moet geen nationale feestdag worden. Dat stelt de SGP in reactie op de suggestie van staatssecretaris Huizinga dat dit islamitische feest in de toekomst mogelijk gepromoveerd dient te worden tot nationale feestdag. De nationale identiteit is gestempeld door de joods-christelijke traditie. Daarbij past geen Suikerfeest. De SGP verwacht juist van een staatssecretaris van de ChristenUnie dat die zich sterk maakt voor de christelijke identiteit van ons land. SGP-kamerlid Van der Staaij wil van premier Balkenende weten of de suggestie van Huizinga gedragen wordt door het hele kabinet.
________________________________________

Schriftelijke vragen van het lid Van der Staaij (SGP) aan de minister-president, minister van Algemene Zaken en de minister voor Wonen, Wijken en Integratie


1. Heeft u kennis genomen van de uitlatingen van de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat over het Suikerfeest als mogelijke nationale feestdag1?

2. Vertolkte de staatssecretaris de visie van het kabinet? Bent u bereid de komst van het Suikerfeest of enig andere islamitische feestdag als (extra) nationale feestdag uit te sluiten?
3. Erkent u dat het Suikerfeest of enig ander islamitische feestdag als nationale feestdag in strijd is met de nationale identiteit van Nederland, die gestempeld wordt door de joods-christelijke traditie?
4. Bent u bereid deze nationale identiteit te beschermen, ook bij groei van het aantal Nederlandse moslims?
SGP wil opheldering over suikerfeest