Agendia lanceert TargetPrint(R) voor borstkankerpatiënten

04/09/2008 14:01

PR Newswire

HUNTINGTON BEACH, Californië en AMSTERDAM, Nederland, September 4 /PRNewswire/ --
- Optimale patiëntidentificatie voor gerichte therapie die voordelen van een persoonlijke behandeling zekerstelt

Agendia, een wereldwijd toonaangevend bedrijf in de moleculaire kankerdiagnostiek, maakte vandaag de lancering van TargetPrint(R) bekend, een nieuwe diagnostische test die artsen in staat stelt de mate van genexpressie van de oestrogeenreceptor (OR), progesteronreceptor (PR) en menselijke epidermale groeifactorreceptor 2 (MER2) in een biopsie van een borstkankertumor kwantitatief vast te stellen. De nauwkeurige meting van deze receptoren is van wezenlijk belang voor het plannen van de behandeling van borstkankerpatiënten na de operatie en helpt artsen en patiënten bij weloverwogen beslissingen over de behandeling. TargetPrint draait op de nieuwe high density chip van Agendia die vorige maand (augustus 2008) van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) toestemming tot verkoop heeft ontvangen.

"Gerichte therapieën die momenteel beschikbaar zijn, zoals hormoonbehandelingen, kunnen een enorme invloed op de overlevingskansen en levenskwaliteit van een significant aantal borstkankerpatiënten hebben," zei Dr. Bernhard Sixt, voorzitter en algemeen directeur van Agendia. "TargetPrint zal van groot belang zijn bij het bepalen welke patiënten de grootste kans hebben baat ze zullen hebben bij deze behandelingen."

"De testresultaten geven een nauwkeurige moleculaire uitlezing van prognoseparameters voor borstkanker en voorzien arts en patiënt van een betrouwbare leidraad bij de keuze van de meest geschikte behandeling voor iedere individuele patiënt," zei Richard A. Bender, MD, FACP, medisch hoofd van Agendia. "We zijn van plan in de nabije toekomst informatie over een bredere verzameling medicijndoelen aan TargetPrint toe te voegen en deze klinisch te valideren met belangrijke klanten."

Agendia zal klinische gegevens over TargetPrint presenteren op het 2008 Breast Cancer Symposium, dat financieel gesteund is door de American Society of Clinical Oncology (ASCO) en van 5 tot 7 september 2008 in Washington DC gehouden zal worden. TargetPrint wordt verwerkt in het laboratorium van Agendia dat gecertificeerd is door Clinical Laboratory Improvement Amendments (CLIA) en geaccrediteerd door het College of American Pathology (CAP).

Over Agendia
Agendia is wereldwijd leider op het gebied van de moleculaire kankerdiagnostiek. Het bedrijf heeft vier producten op de markt die gebaseerd zijn op zijn toonaangevende platform voor het profileren van genexpressie in tumoren en werkt aan de ontwikkeling van verschillende nieuwe tests. Agendia was het eerste bedrijf dat goedkeuring van de FDA ontving voor een borstkankertest, MammaPrint(R), die de kans op het terugkeren van borstkanker voorspelt. Daarbij werkt het bedrijf samen met farmaceutische bedrijven om zeer effectieve gepersonaliseerde medicijnen op het gebied van de oncologie te ontwikkelen. Agendia is gevestigd in Huntington Beach, Californië, en in Amsterdam, Nederland. Voor meer informatie over Agendia bezoekt u www.agendia.com.

CONTACTEN VOOR DE MEDIA

Mediacontact voor de V.S.: Media in de EU en buiten de V.S.: Kelly Connor Hans Herklots
Vicevoorzitter Hoofd Bedrijfscommunicatie Ogilvy Public Relations Worldwide Agendia

+1-212-880-5328 Office +31-20-462-1557 Office
+1-609-221-5785 Mobile +31-620-083-509 Mobile Kelly.connor@ogilvypr.com hans.herklots@agendia.com Website: http://www.agendia.com

Mediacontact voor de V.S., Kelly Connor, Ogilvy Public Relations Worldwide, Kantoor, +1-212-880-5328, Mobiel, +1-609-221-5785, Kelly.connor@ogilvypr.com; of media in de EU en buiten de V.S., Hans Herklots, Agendia, Kantoor, +31-20-462-1557, Mobiel, +31-620-083-509, hans.herklots@agendia.com






-