Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

De Culturele kaart van IJsselmonde komt eraan!

Deze kaart biedt een overzicht van het kunstzinnig en cultureel aanbod in de deelgemeente.

Einde van dit jaar verschijnt de tweede versie van de culturele kaart van IJsselmonde. Deze kaart biedt een overzicht van het kunstzinnig en cultureel aanbod in de deelgemeente op het gebied van muziek, dans, beeldende kunst, zang, theater, literatuur, fotografie/film en video. Ook beelden, culturele instellingen en kunst in de openbare ruimte zijn terug te vinden op de kaart. Via de culturele kaart kunnen personen en instellingen zich presenteren, worden samenwerkingsverbanden gestimuleerd en kunnen nieuwe leden en publiek bereikt worden.

Om het overzicht zo volledig mogelijk te maken, kunnen kunstenaars (amateurs en professionals), stichtingen en organisaties hun gegevens aanleveren vóór 21 september a.s. bij Sanne Nelissen, cultuurscout IJsselmonde: tel. 010 - 483 43 71 of sanne@stichtingnrc.nl. Zij ontvangen dan een reactieformulier waarmee zij zich kunnen inschrijven. Ook ontvangen alle deelnemers een uitnodiging voor de feestelijke presentatie van de culturele kaart.

De culturele kaart wordt uitgegeven door de cultuurscout van IJsselmonde m.m.v. deelgemeente IJsselmonde. De cultuurscout is inmiddels vier jaar werkzaam in de deelgemeente. In deze functie stimuleert zij - vanuit sociaal oogpunt - kunst en cultuur op wijkniveau door advisering, netwerkvorming, bemiddeling en projectondersteuning.