Stadsdeel Zeeburg

Langs bij de 50.000ste Zeeburger

4 september 2008
De 50.000ste bewoner van Zeeburg is bekend. Jorieke Damink is de gelukkige. Zij is verhuisd van Zwolle naar de Bankastraat in de Indische Buurt. Op woensdag 3 september heeft stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm haar persoonlijk in het zonnetje gezet. Ook de wijkmeester, buurtregisseur en gebiedscoördinator waren aanwezig. Op Zeeburgtv.nl is te zien hoe Jorieke wordt gefeliciteerd.

Jorieke werd beladen met mooie kado's. Samen met Nico Papineau Salm knoopte ze een spandoek met 'Hier woont de 50.000ste Zeeburger' aan haar Franse balkonnetje. Uiteraard met bijpassende bloembak met vrolijke chrysanten. Ze heeft meteen bekijks van de buren. "Ik woon nu vijf weken in de Indische Buurt, het voelt heel fijn. Ik was meteen verkocht toen ik door de Indische Buurt liep. De straat is mooi, de buurt is levendig en de contacten met de buren zijn goed", aldus Jorieke.

Foto: Hier woont de 50.000ste Zeeburger

Nico Papineau Salm overhandigt Jorieke een mooie fotolijst met foto's van haar straat en de buurt. Verder krijgt ze een fles champagne om samen met vrienden of collega's te proosten op haar nieuwe woning. Jorieke is blij verrast met alle felicitaties. "Toen ik werd gebeld door het stadsdeel dat ik de 50.000ste bewoner van Zeeburg was, dacht ik dat het een grote grap was. Maar het tegendeel bleek waar. Ik vind het heel attent en door alle felicitaties voel ik me echt welkom in Zeeburg."

Groei stadsdeel

De 50.000ste bewoner van Zeeburg is een mijlpaal voor het stadsdeel. Het aantal bewoners in Zeeburg is vanaf 2004 met bijna 10.000 gestegen en zal nog groeien tot zo'n 80.000 bewoners in 2018. Dit komt mede door de ontwikkelingen in het Oostelijk Havengebied en de bouw van woningen op IJburg en het Zeeburgereiland.

Investeringen Indische Buurt

Zeeburg investeert daarnaast samen met woningbouwcorporaties Ymere, De Alliantie en Eigen Haard in de Indische Buurt. De komende jaren worden woningen opgeknapt en bijgebouwd, straten vernieuwd en gewerkt aan voorzieningen op het gebied van welzijn, recreatie, sport en economie. Hier worden ook buurtbewoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven bij betrokken. Zo wordt de Indische Buurt steeds meer een plek waar het prettig wonen, werken en samenleven is.

Diversiteit

Nico Papineau Salm: "Met haar drie buurten kent het stadsdeel een gevarieerd woningaanbod zowel in de (sociale) huur als koopsector, bijvoorbeeld duurdere en goedkopere woningen en speciale woningen voor ouderen of jongeren. Door deze diversiteit kan iedereen in Zeeburg terecht voor een woning of bedrijf dat bij hem of haar past. Jorieke heeft een mooie keus gemaakt door een huis te kopen in de Indische Buurt. Ik wens haar veel woonplezier in dit diverse stadsdeel."