Politie Gelderland-Zuid

Getuigen gezocht van gewelddadige diefstal bromscooter

Geldermalsen, 04-09-2008 o Woensdagavond is de snorfiets van een 17-jarige inwoner van Buurmalsen onder bedreiging van een mes afhandig gemaakt.

De 17-jarige jongen uit Buurmalsen en zijn 17-jarige vriend uit Meteren reden beiden op een bromscooter. Op de Rijksstraatweg ter hoogte van de oversteek van de Lomanlaan naar s Heerenloo, stond een man te zwaaien om hen tot stoppen te bewegen.

De 17-jarige jongen die voorop reed werd door de man aangesproken. Hij wilde zijn scooter wel kopen. Toen de 17-jarige jongen uit Buurmalsen liet weten dat dit niet kon, trok de man een mes. De jongen kon de man van zich afduwen en reed weg. De onbekende man liep vervolgens op de jongen uit Meteren af die meteen zijn handen in de lucht stak en zijn scooter af gaf.

De dader is vervolgens over de Rijksstraatweg in de richting van de H. Kuykstraat gereden. De 17-jarige jongen uit Buurmalsen volgde hem op afstand. Op de kruising keerde de dief de scooter en reed tegen de scooter van de jongen aan. De dief kwam hierbij ten val maar wist al weer snel weg te

komen. Uiteindelijk is de man weggereden in de richting van de W. de Zwijgerweg/ Randweg.

Oproep

De politie is op zoek naar getuigen. Het signalement van de dader luidt als volgt:

* de dader is een man van ongeveer 30/35 jaar oud,
* Hij sprak met een Betuws accent,

* Was ongeveer 1.80 meter lang, een normaal postuur, bruin kort onverzorgd haar,

* Had op dat moment een stoppelbaardje en zag er onverzorgd uit.

De scooter is van het merk Peugeot, type Buxy en oranje van kleur.

Getuigen kunnen bellen met de politie in Geldermalsen op telefoonnummer 0900 - 8844. Anonieme meldingen kunnen naar de meldlijn van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000 (03)

Laatst gewijzigd 04-09-2008 16:23 | © Regio Gelderland-Zuid |