Gemeente Venlo


Venlo Schoon Journaal

3-9-2008

Opsporing verzocht Logo Venlo Schoon

Vorige week (rond 27 augustus in de avonduren) is een speeltoestel bij de Oleanderstraat vernield. Naast deze vernieling is ook nog schade in de omgeving toegebracht aan een afvalbak en een bank, is rommel achtergelaten en was er sprake van geluidsoverlast. Het speeltoestel is inmiddels uit veiligheidsoverwegingen verwijderd. De kosten bedragen EUR10.000,-!

De kosten komen nu voor rekening van de Venlose bewoners. Alleen als we daders kunnen aanhouden, dan kunnen we de kosten op hen verhalen. We hebben aanwijzingen dat het gaat om een groep jongeren die met auto's aan zijn komen rijden. Heeft u meer informatie over één of meerdere daders, geef dit dan door aan het servicepunt stadsbeheer (0800-3762345 gratis) of aan de politie. De gemeente looft een beloning van EUR250,- uit voor de tip die leidt tot aanhouding van de daders.

Opnieuw graffitispuiters aangehouden

Ook het illegaal bekladden van andermans eigendommen is een vorm van vernieling. Nadat de politie in juli al twee Duitse mannen van 31 en 22 jaar had aangehouden op verdenking van beschadiging, zijn vorige week maandag ook vier kinderen door de politie betrapt op het spuiten van graffiti. Op de Waterleidingsingel spoten twee meisjes graffiti op een boom. Een getuige waarschuwde de moeder van een van de meisjes, waarna ze de graffiti er samen af hebben gehaald. Even later zag een getuige dat een meisje en een jongen graffiti spoten op een muur op de Parallelweg. Dankzij het opgegeven signalement wisten agenten het duo te traceren. Ze worden alle vier voorgedragen voor een alternatieve straf via Bureau Halt.

Bent u getuige van vernielingen? Meld dit dan zo snel mogelijk. Zo kunnen de kosten op de daders verhaald worden en kunnen nieuwe vernielingen voorkomen worden.

Bedankt voor uw medewerking!

Gemeentelijke herindeling