ProRail

Persbericht


ProRail start bouw liften Schagen

Na de zomervakantie start ProRail met de bouw van twee liften, een hellingbaan en overkappingen op station Schagen. Nu alle benodigde vergunningen zijn verleend en ProRail de aannemer MNO-Vervat heeft geselecteerd, kan de bouw van start. Voorafgaand aan de werkzaamheden organiseert ProRail op donderdag 4 september samen met de gemeente een bewonersavond om de omgeving te informeren over de bouwplanning. Naar verwachting kunnen reizigers vanaf eind maart 2009 gebruik maken van de twee liften.

De liften zullen respectievelijk in perron 1 en in perron 2-3 worden geplaatst. Aan de zijde van Hoep-zuid wordt een hellingbaan gerealiseerd. Het doortrekken van de hellingbaan vanuit de perrontunnel naar de parkeerplaats is na nadere bestudering niet mogelijk gebleken. Door de combinatie van regelgeving en de noodzakelijke te overwinnen hoogte kan een hellingbaan niet worden ingepast. Naast de bouw van de twee liften zullen de trap partijen voorzien worden van een overkapping en worden perronkappen gerealiseerd.

De nieuwe liften en de aanleg van de hellingbaan in Schagen maken onderdeel uit van de uitvoering van het plan van ProRail om de toegankelijkheid van stations te vergroten. ProRail werkt hierin samen met NS.