Unilever NV



Opvolging CEO Unilever

04/09/2008 : Unilever heeft vandaag aangekondigd dat Patrick Cescau, Group Chief Executive, aan het einde van dit jaar zal terugtreden uit de onderneming.

Patrick Cescau was 35 jaar in dienst van Unilever en heeft de afgelopen vier jaar de onderneming geleid, aanvankelijk als voorzitter en vervolgens als Unilevers eerste Group Chief Executive.

De raad van bestuur is voornemens Paul Polman (52), momenteel werkzaam bij Nestlé SA als Executive Vice President en Zone Director voor Noord- en Zuid-Amerika, te benoemen als opvolger van Patrick Cescau in de functie van Group Chief Executive.

De heer Polman zal tijdens de dit najaar te houden Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders voor benoeming in de raden van bestuur worden voorgedragen. Hij zal de functie van Group Chief Executive overnemen na een ordelijke overgangsperiode.

Michael Treschow, voorzitter van Unilever: "Patrick kan bogen op een uitmuntende loopbaan. We zijn hem zeer dankbaar voor de transformatie die hij de afgelopen vier jaar tot stand heeft gebracht. De prestaties van onze onderneming zijn onder zijn leiding aanzienlijk verbeterd. Patrick, die geliefd is en veel bewondering geniet, laat een stevige basis na waarop wij verder kunnen bouwen."

"Tegelijkertijd zijn we zeer verheugd Paul Polman te mogen verwelkomen. Hij is zeer getalenteerd en heeft aanzienlijke internationale ervaring en een uitstekende staat van dienst. Hij beschikt over alle eigenschappen die nodig zijn om voort te kunnen bouwen op dat wat Patrick heeft bereikt. We zijn blij dat hij tot onze onderneming wil toetreden en Unilever in de volgende fase van haar ontwikkeling wil leiden."

Patrick Cescau: "Vier jaar geleden zijn we begonnen Unilever te transformeren en de onderneming weer op stoom te krijgen. Naar mijn mening is die fase van het werk grotendeels afgerond, dit is precies het juiste moment om het stokje door te geven."

"Het is een buitengewoon voorrecht geweest om zo'n geweldig bedrijf te mogen leiden. Ik vertrek met een gevoel van trots over alles wat er is bereikt en tevens met een groot vertrouwen in het vermogen van de onderneming om de kansen die voor ons liggen te benutten."