Politie Amsterdam-Amstelland



Toerist overlijdt na onfortuinlijke val / Prins Hendrikkade (04/09/08)

Woensdagmiddag rond kwart over vier viel een 62-jarige Spaanse toerist in een horecagelegenheid van een trap en raakte ernstig gewond. Het slachtoffer is later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De Spaanse man stond ter hoogte van een trap die naar de kelder leidde.

Terwijl hij kennelijk iets aanwees verloor hij daarbij zijn evenwicht en kwam ten val. Hierbij raakte zijn hoofd een stevige houten balk.

Toen ambulance- en politiepersoneel ter plaatse kwamen was de situatie al zorgwekkend. Men moest vrij snel overgaan tot reanimeren en het traumateam en de brandweer werd eveneens ingeschakeld.

Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis overgebracht waar hij later aan zijn letsel is overleden.

Gezocht: Politie! van start / Amsterdam Amstelland (04/09/08)

Politie Amsterdam-Amstelland op zoek naar nieuwe collega's

De politie Amsterdam-Amstelland verricht veel inspanningen om nieuw pesoneel te werven. In dat kader lanceerde het korps eind mei een nieuwe wervingscampagne. Met de nieuwe campagne worden potentiële kandidaten op hun maatschappelijke betrokkenheid aangesproken. Het tekort aan instroom van nieuw personeel was ook één van de belangrijkste redenen om deel te nemen aan de opnamen voor Gezocht: Politie!

Vandaag, donderdag 4 september om 21:30 uur zendt Veronica de eerste aflevering van Gezocht: Politie! uit. In deze eerste aflevering ondergaan 100 kandidaten de testen op de politieacademie om toegelaten te worden bij de politie en tot het programma. Voor het eerst in de geschiedenis krijgt de kijker een blik achter de schermen van de politieopleiding. De tien kandidaten die na een strenge selectie overblijven krijgen te maken met moeilijke en spannende opdrachten uit de echte politiewereld. Zo krijgen de agenten in spé schietles, trainen ze met de mobiele eenheid, verrichten ze arrestaties en moeten ze een slechtnieuwsgesprek voeren. De beste deelnemer aan Gezocht: Politie! wint een opleidingsplaats bij een korps naar keuze en een reis naar de FBI in de Verenigde Staten.

Samen met vijf andere korpsen werkte Amsterdam-Amstelland mee aan de opnames. De kandidaten worden in het programma begeleid en beoordeeld door een vakjury van politieprofessionals. Namens Amsterdam-Amstelland heeft inspecteur Ellie Lust zitting in de jury. De opnamen vonden plaats in de maanden juni en juli. De uitzendingen zijn acht weken lang te zien.

Naast de wervingscampagne en het tv-programma wordt er door Amsterdam-Amstelland via andere activiteiten gezocht naar nieuwe collega's. Zo staat ook de landelijke politiedag, welke op 11 oktober a.s. plaatsvindt op de Dam, in het teken van werving. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een exclusief VIP-programma en daarmee kennismaken met het politievak. Opgave geschiedt via de wervingstelefoon, telefoon: 020 559 5005
Jongen gewond bij steekincident / Vredeman de Vriesstraat (04/09/08)

Een 15-jarige jongen uit Amsterdam is woensdagavond in de Vredeman de Vriesstraat zwaar gewond geraakt nadat hij werd gestoken tijdens een ruzie met een buurtgenoot.

Omstreeks 18.00 uur kregen ambulance en politie de melding dat het slachtoffer op straat lag met een steekwond. Ambulancepersoneel, dat als eerste ter plaatse was, kreeg bij de verzorging van het slachtoffer te maken met een emotioneel reagerende groep personen waardoor de verzorging van het slachtoffer werd bemoeilijkt.

Een politie-eenheid die assistentie verleende moest al snel versterking aanvragen omdat de groep omstanders van het slachtoffer de naam van de dader wilde weten. Nadat de ambulance, geassisteerd door een traumateam, het slachtoffer naar een ziekenhuis kon vervoeren heeft de politie in de Cornelis Outshoornstraat een 18-jarige man aangehouden in verband met vernieling. De recherche van district West heeft het steekincident in onderzoek en is op zoek naar de verdachte wiens identiteit bekend is. Verder onderzoekt de politie de omstandigheden waarmee het ambulancepersoneel is geconfronteerd.