Dokters van de Wereld vraagt aandacht voor tekort aan dokters


AMSTERDAM, 20080904 -- Dokters van de Wereld vraagt vandaag in Amsterdam op ludieke wijze aandacht voor mensen die de wereld beetje bij beetje vergeet. In de wachtrij van verschillende attracties vragen vrijwilligers aandacht voor het wereldwijde tekort aan dokters.

In Nederland is er één dokter per 320 mensen. In Pakistan is er één dokter per 1.400 mensen. In Liberia is er één voor meer dan 33.000 mensen. En in Tanzania moeten zelfs 50.000 mensen het doen met één dokter. In de rij voor diverse attracties in Amsterdam vroegen vrijwilligers vanmorgen aandacht voor deze problematiek middels attentieborden met de daarop de tekst: `Lang wachten? Wachten op een dokter in Liberia of Birma. Dat duurt lang. Te lang.'.

Dokters van de Wereld is de Nederlandse tak van de internationale medische ontwikkelingsorganisatie Médecins du Monde en bestaat 10 jaar. Zij verlenen medische hulp aan kwetsbare groepen overal ter wereld, ook in Nederland.

Dokters van de Wereld spant zich in om op een innovatieve en duurzame wijze:
* medische hulp te verlenen aan kwetsbare groepen overal ter wereld, ook in Nederland;
* het recht op en de toegang tot gezondheidszorg te bevorderen;
* te getuigen van schendingen van de mensenrechten, naar kennis en geweten;
* publieksvoorlichting te geven met onze ervaringen als bron.

Dokters van de Wereld kan een bijdrage leveren om overal ter wereld de toegang tot of het niveau van medische zorg te verbeteren. Daarvoor heeft de organisatie wel hulp nodig in de vorm van donaties.

Reclamebureau Euro RSCG Amsterdam heeft belangeloos de campagne `Perspectief' ontwikkeld en uitgevoerd om Dokters van Wereld in Nederland op de kaart te zetten. Klik op de volgende link voor een overzicht: www.doktersvandewereld.org/wereldkaart





Dokters van de Wereld