Partij van de Arbeid

Den Haag, 04 september 2008

Vragen van het lid Boelhouwer (PvdA) aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat

naar aanleiding van de Netwerkuitzending over Overdiepse polder.


1. Heeft u kennis genomen van de uitzending van Netwerk op 3 september 2008 waarin bewoners van de Overdiepse polder hun beklag doen over het gebrek aan voortgang van het koploperproject Overdiepse polder?


2. In de uitzending is een beeld geschetst van de rijksoverheid en de provinciale overheid die elkaar verwijten maken over verantwoordelijkheid voor de opgelopen vertraging in het project; betreurt u het dat hierdoor het project (extra) vertraging oploopt? Zo ja, bent u bereid de ontstane situatie te doorbreken ? Zo neen, waarom niet?


3. Kunt u aangeven in hoeverre het in vraag 2 geschetste beeld klopt in relatie tot de brief die u recent naar de Kamer stuurde en waarin u stelt dat de provincie Noord-Brabant aan zet is om de laatste hindernissen uit de weg te nemen?


4. Bent u bereid om een einde te maken aan het kennelijk verschil van mening tussen de overheden en met de grootst mogelijke spoed met de werkzaamheden aan te vangen? Zo nee, waarom niet?


5. Kunt u aangeven wanneer de reeds sinds 2000 geplande werkzaamheden eindelijk een aanvang nemen (Schop in de grond)?


6. Bent u bereid met de bewoners van de Overdiepse polder contact op te nemen en hen toe te zeggen dat wat u betreft de werkzaamheden voor het einde van 2008 van start kunnen?

Chantal Linnemann
Publieksvoorlichter

Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid
Plein 2
K 118
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
Tel: 070 318 2703
Fax: 070 318 2800
c.linnemann@tweedekamer.nl