Circuit Park Zandvoort


---

Veel autosportspektakel tijdens Wijzonol Trophy

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Met maar liefst twaalf races in twee dagen kunnen de bezoekers van de Wijzonol Trophy zich opmaken voor een bijzonder fraai evenement. De Wijzonol Trophy, de 6e ronde binnen het Dutch Power Pack 2008, vindt 6 en 7 september plaats op Circuit Park Zandvoort.

Wijzonol is de merknaam van het Zwolse familiebedrijf Van Wijhe Verf. Deze onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt kwalitatief hoogwaardige verfproducten voor de professionele- en de consumentenmarkt. Met een innovatieve en flexibele instelling heeft het onafhankelijke bedrijf inmiddels een zeer sterke marktpositie verworven, zowel in Nederland onder de merknaam Wijzonol als in het buitenland onder de merknaam Ralston. De verffabrikant is tevens teamsponsor. Het Wijzonol Rhesus Racing Team komt 6 en 7 september met twee auto's uit in de Dunlop SportMaxx Clio Cup. In totaal komen liefst zes raceklassen actie tijdens de Wijzonol Trophy.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Dunlop SportMaxx Clio Cup
Na de races op TT-Circuit Assen en het Belgische circuit van Zolder, keert de Dunlop SportMaxx Clio Cup terug op Circuit Park Zandvoort. Met twee zeges in België op zijn conto zal Pim van Riet als klassementsleider de strijd aangaan met onder andere de Wijzonol coureurs Addie van de Ven en Paul Vahstal. Hier zal de strijd niet bij blijven, want ook Sandra van der Sloot, Michael Bleekemolen, Ronald Morien, Robert van den Berg, Melvin de Groot en Sheila Verschuur zijn dit seizoen serieuze podiumkandidaten.

Formule Ford
Een geweldig gevecht tussen Simon Knap en Tom Coronel bracht het publiek op de banken tijdens de Formule Ford race op het circuit van Zolder. In het voorprogramma van de RTL GP Masters of Formula 3 werd de strijd om de eerste positie pas in de laatste ronde beslist in het voordeel van gastrijder Coronel. De Formule Ford komt tijdens de Wijzonol Trophy tweemaal in actie.

Toerwagen Diesel Cup
Ook voor de Toerwagen Diesel Cup staan twee manches op het programma. Geplaagd door remproblemen en een tijdstraf kon Ronald Morien het puntenverschil op de leidende equipe van Marc Koster en Bertus Sanders niet verkleinen. De strijd krijgt ongetwijfeld een vervolg op de Zandvoortse duinenpiste. De competitie zal zich echter niet beperken tot een tweestrijd, want ook Dennis de Groot en Quint Engel en de damesequipe Paulien Zwart en Gaby Uljee zijn goede kanshebbers voor de overwinning. Daarna wordt veel verwacht van het Zandvoort-debuut van de Honda Civic Type S.

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Dutch Touring Car Cup (DTCC)
Oude tijden herleven tijdens de twee wedstrijden van de Dutch Touring Car Cup. Met auto's als de Renault Mégane Coupé, Mitsubishi Carisma, BMW 320i, Honda Intergra en BMW Compact 325i kan het publiek weer smullen van toerwagenraces zoals deze in de jaren '90 en begin deze eeuw plaats vonden.

TopGear Westfield Cup
Voor de eerste maal in aktie bij het Dutch Power Pack, de TopGear Westfield Cup. Al enkele jaren wordt met de Westfield Seven een stevige competitie uitgevochten in Engeland en vanaf dit jaar zijn de 170pk sterke achterwiel aangedreven bolides ook in Nederland te vinden. Normaal strijden de deelnemers aan de TopGear Westfield Cup binnen de DNRT gelederen, nu dus voor het eerst in aktie bij het Dutch Power Pack.

Dutch Supercar Challenge
Veel aandacht zal uitgaan naar Dutch Supercar Challenge wedstrijden. Met meer dan 35 auto's is dit tevens het grootste startveld dat tijdens de Wijzonol Trophy in actie komt. Met de komst van de SEAT Leon Supercopa, Lotus Elise, BMW M3 GTR, Aston Martin N24, Saker Sportscar en Marcos Mantis, levert de Dutch Supercar Challenge een wel heel riante autosportmix.

Foto: Justin van Densen

Gratis naar de Wijzonol Trophy
Speciaal voor de Wijzonol Trophy heeft de verffabrikant een interessante publieksactie opgezet, waarbij gratis kaarten voor de races te verkrijgen zijn. Bij aankoop van 1 blik Wijzonol buitenverf ontvangt men een speciale voucher welke gratis toegang geeft tot de duinen en hoofdtribune voor twee personen.

Toegangskaarten
Alle overige toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via deze link of via het Ticket CallCentre (0900 - 9000 500). Een weekend-duinkaart kost EUR 12,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang hebben. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost EUR 35,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. Uiteraard zijn toegangskaarten tijdens de Wijzonol Trophy ook aan de circuitkassa's verkrijgbaar.