Gemeente Diemen


Subsidie voor energiebesparing

Windmolen kopen? Zonneboiler installeren? De gemeente vindt het belangrijk dat u energie bespaart en betaalt graag mee. Vanaf zaterdag 6 september 2008 kunt u als eigenaar/bewoner subsidie aanvragen voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Tijdens de Gemeentedag staat op het voorplein van het gemeentehuis de 'BespaarDaar´kraam. De medewerkers kunnen u uitgebreid informeren over de subsidie voor onder andere isolatie, zonneboiler of uw eigen windmolen.

De gemeente Diemen voert een actief klimaatbeleid uit en heeft hiervoor van de provincie Noord-Holland een subsidiebudget Duurzame energiepakket 2008 ontvangen.
De subsidie is bestemd voor eigenaren/bewoners die één of meer maatregelen treffen uit de duurzame-energielijst. In deze lijst is per maatregel aangegeven welk criterium geldt en welk subsidiebedrag wordt toegekend.
Kortom, de gemeente verzorgt de toekenning en uitbetaling van provinciale subsidiegelden. Daarvoor gelden enkele regels die staan vermeld in de op 11 september 2008 door de gemeenteraad vast te stellen Verordening subsidieregeling duurzame energiepakket.

Lees hier de:
Verordening subsidieregeling
Toelichting op de subsidieregeling
Aanvraagformulier


---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---