Gemeente Heiloo


Een kijkje achter de schermen bij de brandweer
brandweer 2.png

Hoe kun je jezelf redden uit een kamer vol rook? Hoe voelt het om zelf in een brandweerauto te zitten? Of om in een brandweerpak op de foto te gaan? De brandweer Heiloo laat het je zien en ervaren op de open dag van zaterdag 6 september. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur kan jong en oud een blik achter de schermen werpen bij de brandweer.

Bij het dagelijks werk van de brandweer komt veel kijken. Niet alleen blussen brandweermensen branden, ze helpen ook bij ongelukken of geven advies over brandveiligheid. Eens in de twee jaar pakt de brandweer uit en laat op één dag zien wat hun werk inhoudt, van vlam in de pan tot een autobrand.

Brandweerkiekje

Kinderen kunnen hun hart ophalen op de open dag. Wie droomt er nu niet van om ooit eens een brandweerpak aan te hebben? Kinderen kunnen tijdens de open dag in brandweerkostuum op de foto. Ook zijn er allerlei kinderspelletjes: je kunt bijvoorbeeld testen hoe goed je bent met de brandweerspuit. Op het terrein worden het wagenpark van de brandweer Heiloo en bijzondere wagens uit Castricum en Limmen geshowd en met een brandweerwagen uit de kazerne van Heiloo wordt ieder uur een rondrit gemaakt. Er is gratis koffie, thee en limonade.

Brand!

Elk half uur laat de brandweer in een demonstratie zien met wat voor werk ze dagelijks te maken hebben. Er is een demonstratie van een vlam in de pan en hoe je die het beste kunt doven, maar de brandweer blust ook een autobrand en laat zien hoe ze na een ongeluk mensen bevrijden die bekneld zitten in hun auto. Op het terrein staat een grote container vol rook. Wie durft, kan daar doorheen lopen en zelf ervaren hoe het is om je weg te vinden in een berookte ruimte.

De open dag is op zaterdag 6 september van 11 tot 16 uur op het brandweerterrein aan het Rosendaal 2a. Het volledige programma van de open dag is hieronder na te lezen.

Te downloaden:

* Programma open dag 2008.pdf (21.25 KB)