Provincie Limburg

Persberichten

Open Dag Luchtmeetstation aan A2-locatie in Maastricht Op zaterdag 6 september van 12.00 tot 16.00 uur kunnen buurtbewoners en andere geïnteresseerden een kijkje nemen in het provinciale luchtmeetstation, gelegen aan de Nassaulaan in Maastricht.

Het meetstation is kort geleden van het dak van het Gouvernement verplaatst naar de locatie naast de A2. Daar zal het vóór, tijdens en na de ondertunnelings-werkzaamheden van de A2 de luchtkwaliteit meten. Op deze wijze wordt inzicht verkregen in de effecten op de luchtkwaliteit van de ondertunneling.

Op de open dag kunnen buurtbewoners rondkijken in het meetstation en uitleg krijgen over de meetgegevens, luchtkwaliteit en gezondheidseffecten. Voor dit laatste is ook de GGD aanwezig. Ook is ter plekke te zien wat de luchtkwaliteit (fijnstof en NOx) op die dag is.

Om 12.30 uur zullen gedeputeerde Noël Lebens van de Provincie Limburg en wethouder Wim Hazeu de open dag inleiden. Gedeputeerde Lebens zal toelichten waarom het provinciale luchtmeetstation aan de Nassaulaan is geplaatst, wat het doel is van de luchtmetingen en hoe de buurt op de hoogte wordt gehouden van de resultaten. Wethouder Hazeu zal uitleggen welke acties de gemeente uitvoert om de luchtkwaliteit te verbeteren

Het meetstation staat aan de Nassaulaan (naast huisnummers 1-17) tussen de Albert van Scharnlaan en de Regentesselaan in.


3-9-2008 10:53