Gemeente Leeuwarden

Lappendeken van 250 m2 publiekstrekker bij quilttentoonstelling

De Saksenhal (WTC - Expo Leeuwarden) staat zaterdag 6 september vanaf 10.00 uur in het teken van de grootste lappendeken van Leeuwarden. Ruim 300 quilts - doorstikte dekens gemaakt van drie lagen textiel die op elkaar genaaid zijn - worden daar verzameld en aan elkaar genaaid tot één grote quilt van 25 bij 10 meter. De quilt is de openingsstunt van de internationale Quilttentoonstelling (Fries Museum) en het Quiltfeest (Eernewoude) die van 15 november tot 29 maart plaatsvinden.

De wereldberoemde kleurkunstenaar Kaffe Fassett en cultuurwethouder Yvonne Bleize onthullen de reuzenquilt op 15 november vanaf de Oldehove. Yvonne Bleize maakte voor dit project zelf een van de quilts voor de immense lappendeken. Na de happening wordt de grote quilt weer uit elkaar gehaald en aan een goed doel geschonken.

Quiltfeest

Het Quilt Kabinet organiseert tijdens de Quilttentoonstelling een quiltfeest in Eernewoude.

Hier kan iedere quiltster meedoen met speciale masterclasses en workshops of demonstraties, boekpresentaties en lezingen bijwonen van (inter-)nationale en regionale quiltdocenten.

Quilt Kabinet

Het Quilt Kabinet heeft voor dit Quiltfeest een heus Quiltdorp ingericht van de 20 recreatiebungalows op Camping It Wiid, in het Nationaal Park de Alde Feanen. Wie van ver komt kan hier overnachten. Op 28, 29 en 30 november is er een Quiltmarkt in de hal van het bezoekerscentrum van het Nationaal Park en Fries Landbouwmuseum te Eernewoude.

Leeuwarder Stadhuis

De gemeente Leeuwarder stelt in november 2008 en januari 2009 de Oranjezaal in het Stadhuis een aantal dagen ter beschikking waar Kaffe Fassett lezingen en masterclasses Quilt- en patchwork geeft.


---

Programma en aanvullende informatie

Programma en informatie: Quilt Kabinet, Piet Miedemaweg 9, 9264 TJ Eernewoude.

E-mail: info@quiltkabinet.nl - www.quiltkabinet.nl. Tel.: 06 5230 3664.

Oldehove Quilt en Quiltfeest en Quiltmarkt: Henk Schenk, tel. 06 5200 3052.

Quilttentoonstelling: Marjolein Ramaekers van het Fries Museum (058) 255 55 09.