Ingezonden persbericht

Frankrijk ligt midden in Nederland!
Tijdens 'BIENVENUE EN FRANCE' Utrecht 6 en 7 september 2008

In het weekeinde van 6 en 7 september a.s. is het in Utrechtse Jaarbeurs even of je in Frankrijk bent. De klanken van accordeonmuziek, de geuren van verse producten, de aanblik van de karakteristieke 'DS' en de smaak van heerlijke wijnen en kazen stellen alle zintuigen in op Frankrijk. Het is slechts een greep uit de totale beleving die 'Bienvenue en France' gaat brengen. De beursbezoeker kan ook alles over wonen en vakanties in Frankrijk en franse taalcursussen te weten komen.

Jaarlijks vertrekken 1,5 miljoen Nederlanders voor een langer of korter verblijf naar Frankrijk. Nederlanders houden van de Franse taal, want zo'n 25.000 mensen volgen een Franse taalcursus of hebben die recentelijk gevolgd. Bijna de helft van de wijnen die in Nederland verkocht wordt is afkomstig uit Frankrijk. De waardering voor het goede uit Frankrijk in Nederland bleek al uit de grote belangstelling voor eerdere edities van Bienvenue en France. Dit jaar zal het Frankrijk gevoel extra benadrukt worden door alle optredens, workshops, demonstraties, muzikanten en mimespelers.

Alles wat Frankrijk biedt en waarom wij zo dol zijn op de "hexagone" (vijfhoek) is terug te vinden op Bienvenue en France, 6 en 7 september 2008, Jaarbeurs, utrecht.

De openingstijden zijn op zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets zijn aan de deur te koop voor ¤ 16,- of in de voorverkoop via www.bienvenueenfrance.nl.