Ingezonden persbericht



Persbericht

61 jaar Airborne Wandeltocht in boek

Oosterbeek - 15 augustus 2008 Het heeft 61 jaar geduurd voordat het wel en wee van de Airborne Wandeltocht aan het papier werd toevertrouwd. Zaterdag 6 september a.s., bij de start van de 62e editie van de grootste eendaagse wandeltocht ter wereld, presenteert de Arnhemse schrijver/journalist Laurens van Aggelen zijn nieuwe boek 'De Airborne Wandeltocht'. Een uniek en zeer luxe uitgevoerd boek over alles wat dit grootste eendaagse wandelevenement ter wereld zo bijzonder maakt.

Het is een prachtig boek met veel persoonlijke verhalen, afgewisseld met een selectie uit de mooiste nooit eerder gepubliceerde foto's van 61 jaar Airborne en interviews met enkele wandelaars die er alle edities bij waren. Laurens: "Het boek bevat leuke en ontroerende anekdotes van Deense, Engelse en Nederlandse deelnemers, die niet graag een jaar overslaan. Maar ook staan er indringende feiten en verhalen over de Slag om Arnhem in en de jaarlijks herdenkingen rond de grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis. De interviews zijn verhalen geworden die het meedoen aan de wandeltocht nog meer dimensie geven."

Velen zullen zich in het 216 pagina's tellende boek herkennen. Doordat ze zelf op de foto staan of door herkenning in de verhalen van anderen. Een boek vol emotie in woord en beeld, met veel toewijding samengesteld en geschreven door schrijver en journalist Laurens van Aggelen. "Ik loop dit jaar zelf voor de 25e keer mee en wilde een boek maken waarin de unieke sfeer van dit bijzondere evenement tot uitdrukking komt. Maar ook om te beschrijven waarom het belangrijk is dat het herdenkingskarakter van de Airborne Wandeltocht niet verloren gaat. Zeker nu het aantal deelnemers dat de oorlog zelf aan den lijve ondervonden heeft steeds kleiner wordt."

Het boek 'De Airborne Wandeltocht' is vanaf 6 september te koop. Op de dag van de wandeltocht in een speciale stand bij de 'start' op sportpark' Hartenstein' aan de Talsmalaan te Oosterbeek. Hier zal de schrijver in de middag exemplaren signeren.