Ingezonden persbericht


Houten/Hangzhou 12 augustus 2008

Persbericht

Stichting Tewje / International Performing Arts (Nederland ) en Gold Coast Company (China)

PRESENTEREN

China Impressions - de show ??????--"????"
2000 jaar Chinese geschiedenis op toneel

Na drie jaar van research, voorbereidingen en produceren in China en Nederland vindt op zaterdag 6 september 2008 de wereldpremière plaats van China Impressions the show - 2000 years of Chinese history on stage. Dit is de eerste, moderne, spetterende avondvullende Chinese show voor het hele gezin. Het allerbeste uit China van verleden en heden komen hier aan bod. Dans, acrobatiek, Kung Fu, fantastische muziek, Tai Chi, folkloristische dansen, kalligrafie, ballet, moderne dans, videobeelden en nog veel meer passeren razendsnel de revue in indrukwekkende scènes.

Voor de pauze maak je kennis met de Qin, Tang en Quin dynastie. De krijgers van het beroemde Terracotta leger komen tot leven. We nemen een kijkje aan het hof van de keizer. In de Gouden Eeuw van China. We zien de dans met de 1000 handen, waarin de invloed van het Boeddhisme zichtbaar wordt. In de tuin van het paleis ontmoeten we de dames van het harem en de van liefde dronken dichter Li Bai. Het verjaardagsfeest van de laatste keizerin van China met Peking Opera dansers en een feeëriek verlichte draak sluiten het eerste deel af. Na de pauze komt het moderne China aan bod onder de dynamische klanken van onze drum-girls. In hoog tempo gevolgd door moderne Tai Chi en folkloristische dansen Kung Fu en Chinese hip hop. Tot slot uiteraard een verwijzing naar de Olympische Spelen in Beijing. China Impressions is een ervaring, waarin je ogen en oren te kort komt. Mystieke kracht, Aziatische schoonheid en bruisende energie dompelen je onder in een unieke belevenis en laten je kennismaken met de rijke cultuur van China. China Impressions is een Chinees-Nederlandse coproductie.

China Impressions - ?????? --"????"

China Impressions tournee helpt slachtoffers aardbeving in China Het publiek is vrij om een donatie te geven voor concrete hulp aan slachtoffers van de aardbeving in China. Doel is een school te bouwen in het getroffen gebied. Het totale bedrag zal direct daarvoor worden gebruikt.

Verdere Informatie:

http://www.chinaimpressions.nl en www.internationalperformingarts.nl Videofragment: http://www.chinaimpressions.nl/NL/Video.html Persfoto's 1: http://www.chinaimpressions.nl/NL/Fotos.html De persfoto's zijn vrij van rechten. Naamsvermelding verplicht: foto's IPA /JustVision Multimedia (Notitie voor de redactie: voor meer informatie, interviews, acties en extra foto / video of geluidsmateriaal verzoeken wij u contact op te nemen via het onderstaande telefoonnummer of een mail te zenden).

International Performing Arts ??????;
Phone ??: (00.31)(0)30-637 55 30; e-mail ????: info@internationalperformingarts.nl site ??: www.chinaimpressions.nl / www.internationalperformingarts.nl


---- --