Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 27 augustus 2008

MSinfodag Complementaire Behandelwijzen

Zaterdag 6 september van 10.30 uur tot 16.00 uur

Amsterdam, vlakbij het NS-station Sloterdijk

Wat is er naast de reguliere medicatie nog meer mogelijk bij MS? Voor een compleet overzicht, onafhankelijke informatie en een eerste vrijblijvende kennismaking is iedereen van harte welkom op de MSinfodag Complementaire Behandelwijzen. Deelname is gratis, vooraf inschrijven via de mail info@ms-int.nl Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of telefonisch op 020 611 66 66 een vereiste. En vol is vol!

Lezingen: Acupunctuur door Dr K.S. Tan, arts-acupuncturist; Antroposofische geneeskunde, Dr Paul Schmitz, antroposofisch verpleeghuisarts; Ayurveda, Frans Zijp, ayurvedisch therapeut; Euritmische bewegingstherapie, workshop door Floor Koster; Homeopathie, Anton Kramer, homeopaat; Kinesiologie, Monique van der Starre, kinesiologe; Orthomoleculaire geneeskunde, Cathelijne Zoete, oprichtster MS Remedies; Osteopathie, Eric Calsbeek, osteopaat; Therapeutic Touch, Liesbeth Sprenger, tt-therapeut; Voeding en MS, Sabrina Dronkers, diëtiste MS-Anders; Yoga workshop, Rik Verbeek, yogaleraar.

Over MS-Anders
MS-Anders zet zich in voor de MS-patiënt van NU en is daarmee anders dan alle anderen. Zij zet zich in door op alle mogelijke manieren te proberen de kwaliteit van leven van huidige MS patiënten - kwaliteit in de breedste zin van het woord - te verbeteren. Bijvoorbeeld door wetenschappers te steunen die anderen wegen inslaan (ook alternatieve geneeswijzen als koeling en bijensteektherapie), door een nieuwsbrief als MSinfo te maken waarin de dingen bij naam worden genoemd, door een informatieve en actieve website te onderhouden en door zoveel mogelijk kinderweekenden te organiseren voor kinderen in alle leeftijdscategorieën die een ouder hebben met MS. MS-Anders is in 12 jaar uitgegroeid tot een organisatie die op eigen kracht naar perspectief durft te zoeken, die kritisch durft te zijn en die in alternatieven durft tedenken. In dat kader steunt MS-Anders ook de initiatieven van het Patiënten Platform Complementaire Gezondheidszorg (PPCG) Het PPCG is van mening dat iedere burger in Nederland recht heeft om te kunnen kiezen welke gezondheidszorg (regulier, complementair, integraal) men wenst, vanuit het grondbeginsel van rechtsgelijkheid. De leden van het Platform willen bijdragen aan het bevorderen van vraaggestuurde zorg.

Wat doet MS-Anders met bijdragen van haar donateurs? Stichting MS-Anders is een onafhankelijke Nederlandse non-profit organisatie, opgericht in 1996 en gevestigd te Amsterdam. MS-Anders bestaat uitsluitend dankzij donaties van bedrijven en particulieren. Haar beleid is er expliciet op gericht om de middelen maximaal aan te wenden voor het realiseren van haar doelstelling en de overheadkosten tot een minimum te beperken. Zo werd in 2007 slechts 8,7% van de ontvangsten besteed aan verwervingskosten (dit bedrag ligt ver beneden de CBF norm van 25%). Alle ingezamelde gelden worden door MS-Anders op verantwoorde wijze binnen Nederland aangewend voor projecten. In totaal werd in 2007 ruim E 2,2 miljoen besteed aan o.a. kinderweekenden, voorlichting, aan patiënten beschikbaar stellen van koelpakken, verschillende onderzoeken naar alternatieve geneeswijzen, enz. Meer weten? Vraag onze financiële paragraaf aan voor een nadere toelichting op inkomsten en bestedingen.

Meer weten over Stichting MS-Anders?
www.ms-anders.nl of neem contact op met Katja Vledder - Bos: 020 - 611 6666 Meer informatie over PPCG vindt u op www.ppcg.nl


---- --