Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Datum: 28 augustus 2008
Onderwerp: kunstprogramma Ground 3

Theatervormgever en beeldend kunstenaar Wilma Marijnissen groeide op in de wereld van taxi's, autorijscholen, pompstations, garages en sloperijen. Aangenaam: De Binckhorst, de achtertuin en rafelrand van Den Haag. Een rauw en authentiek industriegebied, dat veel weg heeft van een vrijstaat. Over niet al te lange tijd zal deze unieke wereld, en al haar bewoners, plaatsmaken voor grootstedelijke ambities. Het moet een stoer gebied worden, maar zo stoer als het nu is, zal het nooit meer worden.

Zwerftocht | zaterdag 11:00
In het kader van Ground 3 neemt Wilma Marijnissen mensen mee naar het hart van de Binckhorst; een avontuurlijke reis langs verborgen plekken, markante persoonlijkheden en roemruchte verhalen. Ontdek een wereld die binnenkort in de totale uitverkoop gaat. Een onherroepelijke vergissing, aldus Marijnissen. De Zwerftocht op zaterdag 6 september begint om 11:00 bij snackcar de Trekvliet, Trekvlietplein 32. Aanmelden is verplicht: zie website.

Performance: Grondzaken | zondag 14:00
Samen met danser/choreograaf Samir Calixto heeft Wilma Marijnissen de installatie-performance Grondzaken gemaakt. Grondzaken gaat over de man in pak, in het harnas van de 24-uurs economie. Tegen de achtergrond speelt het verdwijnen van een authentiek cultuurlandschap en daarmee de eigen geschiedenis, de waarden en de rituelen die met grondzaken verbonden zijn.

Grondzaken onderzoekt de vraag of de huidige samenleving grondzaken mist. Is de maatschappij te veel gericht op presentatie en vorm in plaats van inhoud? Is er een maatschappij gegroeid waarin de identiteit van plek en mens verdwijnt? Grondzaken vindt, heel toepasselijk, plaats in autoschadebedrijf Spoelstra aan de Komeetweg 5-7, midden in de verdwijnende Binckhorst. Na de voorstelling is er een dialoog met bedrijven en publiek o.l.v. Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij.

Over Ground 3
Van 4 t/m 7 september vindt in Den Haag Ground 3 plaats: de derde editie van een sterk groeiend gratis festival voor grensverleggende kunst en muziek. Op 16 opvallende locaties in de stad, de Haagse broedplaatsen, zijn talrijke unieke exposities, concerten, lezingen en performances. Meer dan 100 kunstenaars, ruim 40 bands en een flink aantal filmmakers, sprekers en theatermensen, van over de hele wereld, vormen het spraakmakende programma.

Het volledige programma staat op de website: www.ground3.nl

THANKS FOR HITTING GROUND. ENJOY THE IMPACT.

-- einde persbericht --

Voor meer informatie, beeldmateriaal of andere verzoeknummers:

Hedde Meima, publiciteit Ground 3
Email: promo@hetdepartement.net
Telefoon: 06 42209809
Ground 3 wordt georganiseerd door St. Het DepARTement | www.hetdepartement.net


---- --