Gemeente Valkenswaard

Evenementen

Evenementen


* Vlooienmarkt op zaterdag 6 september van 10.30 tot 16.00 uur op het marktplein, georganiseerd door Scouting Valkenswaard. In verband daarmee worden het marktplein en de naastgelegen ventweg tussen Peperstraat en Markt afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting duurt op de dag van de vlooienmarkt tot 18.00 uur. Het verkeer dient er bovendien rekening mee te houden dat aan de scouting vergunning is verleend om vanaf vrijdag 5 september 18.00 uur de Markt en de ventweg in te richten ter voorbereiding op de vlooienmarkt.

* Circus Renz van donderdag 11 tot en met zondag 14 september. De circustent is te vinden op het Kloosterplein.
* Bloemencorso op 14 september + dahlia afterparty. Alle wegen binnen dit parcours zijn afgesloten voor verkeer. Dit geldt ook voor de toegangswegen, te weten: Luikerweg en Eindhovenseweg (vanaf de kruising met de Dommelseweg tot aan de Valkenierstraat), Waalreseweg vanaf de Dijkstraat tot aan de Markt, Leenderweg vanaf de Europalaan tot aan de Markt, Maastrichterweg vanaf de Emmalaan tot aan de Markt. De verkeersmaatregelen voor de rijksweg (vanaf Dommelseweg tot Valkenierstraat) gelden op zondag 14 september van 03.00 uur 21.00 uur. Vanaf 21.00 tot maandagochtend 03.00 uur is de rijksweg over een korter traject afgesloten, namelijk van de Dommelseweg tot aan de Waalreseweg. Voor de overige genoemde wegen gelden de verkeersmaatregelen op zondag 14 september van 03.00 tot 21.00 uur. Een gedeelte in de Frans van Beststraat (tussen huisnummer 7 en de doorsteek tot de Kerverijstraat) blijft langer dicht, namelijk tot 03.00 uur.

* Outdoor Challenge 2008 op 19 en 20 september. Het startpunt ligt op het grasveld aan de Pastoor Heerkensdreef. Het parcours gaat over voor publiek toegankelijke paden en wegen. In verband met dit evenement worden geen speciale verkeersmaatregelen genomen.
* Truckrun op zaterdag 20 september. De Stichting Truckrun Valkenswaard organiseert deze toertocht tussen12.00 en 18.00 uur. Na afloop van de tocht zijn er festiviteiten in de `collihal' van de MCB aan De Vest. In verband hiermee worden geen speciale verkeersmaatregelen genomen, omdat het opstellen en ontbinden van de stoet plaatsvindt op het MCB-terrein aan De Vest. Het is wel mogelijk dat op de toegangswegen rond Valkenswaard enige stagnatie ontstaat in verband met het passeren van de stoet.
* Val-Val-D'rie op zaterdag 20 en zondag 21 september. Dit culturele openingsfestival van De Hofnar vindt plaats op het Hofnarplein en in De Hofnar zelf.

* Jubileum EMOS op zaterdag 20 september. De jubileumactiviteiten vinden plaats tussen 17.00 en 01.00 uur in een feesttent op het Mgr. Kuijpersplein in Borkel en Schaft.

* Duck Race op 28 september op een weiland, gelegen aan de Loonderweg ter hoogte van de brug over de Dommel. Het evenement wordt georganiseerd door Scouting Dick van Toor en vindt plaats tussen 13.00 en 18.00 uur.

* Modeshow op zondag 28 september van 11.00 tot 17.00 uur. De show wordt georganiseerd door de Verenigde Winkeliers Valkenswaard en vindt plaats op de Corridor Oost.