Gemeente Geertruidenberg


Activiteiten toerisme & recreatie

Stadswandeling, rondleiding stadhuis en demonstratie Bergsche Battery

Op 6 september is er een stadswandeling, onder leiding van een gids, door het vestingstadje Geertruidenberg met een bezoek aan het voormalige Stadhuis, gelegen aan het historische marktplein van dit oude stadje. Aansluitend zal de Bergsche Battery een demonstratie verzorgen over het leven in en de verdediging van de stad in de 16e eeuw. De stadswandeling start om 14.00 uur.

Info en start: VVV-agentschap, Markt 46, Geertruidenberg, 0162-517689. Prijs: EUR 4,00 per volwassene, EUR 1,50 per kind.

Veerse dag

Op 12 en 13 september vindt voor de 26e keer de Veerse dag plaats in het centrum van Raamsdonksveer. Naast een gezellige markt met verschillende kraampjes zullen er ook verschillende artiesten optreden als Nick en Simon, Alain Clark en Intwine. Meer informatie op www.veersedag.nl.

Rondje Den Berg

Op 13 en 14 september zijn er in het centrum van Geertruidenberg gezellige culturele activiteiten met op zaterdagavond een bolwerkconcert en op zondag straattheater, curiosamarkt en zandkastelen bouwen op de historische markt van Geertruidenberg. In de Donge liggen tevens c.a. 40 historische schepen ter bezichtiging aangemeerd.

Torenbeklimming

Op 13 en 14 september is er de mogelijkheid om de toren van de Geertruidskerk te beklimmen. Een hele klim, maar eenmaal boven op de toren heeft u een prachtig zicht op de stad en krijgt u een goed beeld van de vestingwerken. Bij helder weer zijn er bovendien herkenningspunten tot in de verre omgeving. Tijdens uw klim maakt u kennis met de geschiedenis van deze toren en de klokken uit 1447 en 1647. Als u het treft, hoort u van nabij hoe het carillon haar tonen over de stad laat klinken.

De torenbeklimming start om 13.00 uur en 15.00 uur. Info en start: VVV-agentschap, Markt 46, Geertruidenberg, 0162-517689. Prijs: EUR 3,00 per volwassenen, EUR 1,50 per kind.

Richard Groenendijk in De Schattelijn

Op 18 september opent De Schattelijn haar theaterprogramma met de show "na de wedstrijd" van Richard Groenendijk. Richard Groenendijk is een begenadigde verteller van hilarische verhalen, niet vies van een flinke dosis zelfspot en meesterlijk in de improvisaties met het publiek. "Na de wedstrijd" is een programma over opgeven of doorgaan, leven en dood, punten pakken en gemiste kansen. Meer informatie op www.schattelijn.nl. Reserveren van toegangskaarten kan telefonisch 0162 - 512226 & via internet info@schattelijn.nl.