SGP


05 - 09 - 08 | Snel actie tegen Greenpeace

Het kabinet moet het OM oproepen om snel strafrechtelijk in te grijpen tegen Greenpeace. Dat vindt de SGP-fractie in de Tweede Kamer. Ook kan gedacht worden aan het âaanlijnenâ van de schepen waarmee Greenpeace actie voert.

Greenpeace heeft besloten gewoon door te gaan met het storten van grote rotsblokken in de Noordzee. Willens en wetens worden op die manier mensenlevens in gevaar gebracht. Daarmee overschrijdt Greenpeace een grens die niet overschreden mag worden, vindt SGP-kamerlid Van der Vlies. Dit grenst aan misdadigheid.

De SGP zal daarom bij het vragenuur van volgende week dinsdag aandringen op snelle actie van het kabinet tegen de milieuorganisatie. Prima als iemand op wil komen voor vogels en vissen, maar het mag niet zo zijn dat daarbij het leven van mensen (i.c. vissers) in gevaar wordt gebracht. Dat is pure milieuterreur.

Minister Verburg heeft aangekondigd over deze kwestie te zullen spreken met Duitsland. De SGP vindt dat ook andere landen die grenzen aan de Noordzee hierbij betrokken moeten worden. Praten is goed, maar nu Greenpeace dreigt door te gaan met de acties, moet voorafgaand aan het overleg met de andere staten al het mogelijke worden gedaan om snel in te grijpen.

Snel actie tegen Greenpeace