Gemeente Zwolle

Huurprijs zwembad Zwolle

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

Zwolle, 04-09-2008

Betreft: artikel 44 vragen SP inzake Huurprijs zwembad Zwolle

Geacht college,

In het kader van artikel 45 van het reglement van orde voor de gemeenteraad, wil ik namens de SP vragen stellen over de huurprijzen in de Zwolse zwembaden.

Inleiding
De fractie van de SP las vandaag (4 september 2008) een zorgelijk bericht in de Stentor over een conflict tussen zwemschool Akwaak en de Zwolse zwembaden. Er is discussie ontstaan over de bedragen die de Zwolse zwembaden rekenen voor de verhuur van het zwembad. De zwemvereniging spreekt van 'exorbitant hoge bedragen', terwijl het zwembad spreekt over commerciële prijzen.

De fractie van de SP is van mening dat de kwestie in ieder geval zo snel mogelijk moet worden opgelost. Eventueel door tussenkomst van de gemeente Zwolle. De Zwolse zwembaden moeten wat onze fractie betreft voor iedereen toegankelijk zijn, ook op financieel gebied. Het is betreurenswaardig dat een Zwolse zwemschool nu moet uitwijken naar een zwembad in een andere gemeente.

Dit brengt ons bij de volgende vragen:


1. Is de wethouder bereidt om een rol in deze kwestie te spelen, zodat het conflict snel kan worden opgelost? Zo nee, waarom niet?
2. Zijn er bij de wethouder meer organisaties bekend die problemen hebben met de huurprijzen van de Zwolse zwembaden? Zo ja, welke?
3. Is de wethouder bekend met de prijzen die de Zwolse zwembaden hanteren? En zo ja, hoe beoordeelt de wethouder deze prijzen?
4. Kan de wethouder mijn fractie een overzicht geven van de gehanteerde prijzen in de Zwolse zwembaden, afgezet tegen de prijzen die zwembaden in omliggende gemeenten rekenen? Zo nee, waarom niet?

Met vriendelijke groet,

Namens de SP-fractie;
Emile Hoogterp

Bron: Raadsgriffie


Datum van 05-09-2008 tot 04-03-2009