Ingezonden persbericht


NIJSNIEUWS

www.bredavandaag.nl Dr. Struyckenstraat 100 4812 BH Breda

Persbericht

Breda, 6 september 2008

Jonge nieuwssite brengt Breda in beeld

BredaVandaag.nl: honderd procent Bredaas

Nederland is een nieuwe lokale nieuwssite rijker. `BredaVandaag.nl' is bedoeld voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in de stad Breda. Volgens initiator en hoofdredacteur Wijnand Nijs is er behoefte aan een dergelijk medium. "Het past beter in het ritme van de moderne mens."

BredaVandaag.nl wil de inwoners van Breda en de omliggende randgemeenten op de hoogte houden van wat er gebeurt in `hun' stad. De unieke nieuwssite voorziet niet alleen in lokaal nieuws, maar geeft ook uittips. Daarnaast brengt BredaVandaag.nl veel nieuws over voetbalclub NAC. Enkele duizenden Bredanaars vonden de afgelopen dagen hun weg naar de site. Anders dan websites van traditionele media, zoals kranten, laat BredaVandaag.nl nationale en internationale gebeurtenissen achterwege. "Nieuws over Uruzgan vind je overal", aldus Nijs. "Deze site is honderd procent Bredaas."

Journalistieke aanpak
BredaVandaag.nl biedt interviews met bijzondere Bredanaars, verslagen van evenementen en achtergrondartikelen over wat er in de stad speelt. De site gaat actief op jacht naar het laatste nieuws. Ook besteedt BredaVandaag.nl veel aandacht aan voetbalclub NAC. De site is vooral een aanvulling op en een alternatief voor de reeds bestaande media. Nijs ziet in de toekomst een steeds belangrijker rol weggelegd voor het internet. "Mensen hebben 's ochtends minder tijd voor een krantje en een kopje koffie. Terwijl ze bijvoorbeeld op hun werk hun mail checken, kunnen ze nu tegelijk kijken wat er in de stad te doen is. Een website is van deze tijd."

Verfrissend
Met een kleine redactie en verscheidene freelancers brengt BredaVandaag.nl de stad dagelijks op een nieuwe, verfrissende manier in beeld. BredaVandaag.nl is uniek. Nijs: "Een dergelijk nieuwsmedium bestond nog niet in Breda en omgeving. Dat maakt deze site een waardevolle toevoeging op de gevestigde lokale media."

//////////////////////////

Noot voor de redactie (