Gemeente Haren

Met college op pad door de gemeente

Nieuwe inwoners genieten van een gezellige dag

11/09/2008

Zaterdag 6 september organiseerde de gemeente Haren voor haar nieuwe inwoners een Nieuwkomersdag. Werden nieuwe inwoners voorgaande jaren uitgenodigd voor een Open Huis in het gemeentehuis, dit jaar bood de gemeente hen de mogelijkheid om per touringcar hun nieuwe thuisgemeente te verkennen. Ruim 150 mensen gingen op deze uitnodiging in.

Nieuwkomersdag

Na een kop koffie en het welkomstwoord van burgemeester Boumans in de afgeladen hal van het gemeentehuis, vertrokken rond half elf ´s ochtends drie volle touringcars vanaf het Raadhuisplein. Het voltallige college was aan boord van de drie bussen om te gidsen. Onderweg vertelden zij de nieuwkomers over het landschap en het ontstaan ervan, de cultuurhistorie van de gemeente, het aanbod aan onderwijs, zorg, bedrijvigheid en sport en over actuele thema's, zoals de toekomstige ontwikkeling van Haren-Noord en de plannen voor de Meerweg.

Nieuwkomersdag

Om een compleet beeld te geven, waagde de bus zich af en toe ook door smalle straten en nauwe stegen. Zoals langs zorgboerderij Mikkelhorst, de oude Veedrift en het Haventje in Onnen, de Kerklaan in Noordlaren en de Meentweg in Glimmen. Even na twaalven arriveerde de bus bij de Hortus in Haren. Hier kon men een lekkere lunch gebruiken.

Nieuwkomersdag

Als we de balans opmaken van deze eerste Nieuwkomersdag dan is deze zeker voor herhaling vatbaar. Alle deelnemers waren zeer enthousiast.