Pim Smit en meisjeskoor Scala zijn er klaar voor


Opbrengst Het Menselijke Kunstwerk voor afdeling kinderkanker van Academisch Ziekenhuis Leuven

ANTWERPEN, 20080901 -- 6 September 2008 is het dan eindelijk zover. De bekende Nederlandse kunstenaar Pim Smit zal het niet minder bekende, voltallige meisjeskoor Scala, omtoveren tot één groot menselijk kunstwerk. Tientallen schaars geklede Scalazangeressen, liggend op de grond, beschilderd door Pim Smit. De beelden die dit oplevert, zullen door Steven en Stijn Kolacny gebruikt worden voor de nieuwe videoclip van het nummer SEASHELL op Scala's nieuwste CD, Paper Plane. Het project is aangemeld bij het Guiness Book of Records.

Na de spetterende schilderactie zal er een unieke foto worden genomen van Het Menselijk Kunstwerk en deze foto zal worden geprint op t-shirts, die verkocht gaan worden via de websites van www.scalachoir.com en www.pimsmit.com ten behoeve van de kankerbestrijding op de kinderafdeling van het Academisch Ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven.

In België wordt al reikhalzend uitgezien naar dit media-evenement te meer nu de actie zal plaatsvinden in Hal 7 van het studiocomplex van Eurocam Media Center in Lint, de thuishaven van de Vlaamse commerciële zenders. Mediatycoon Gabriel Fehervari persoonlijk steunt dit project met het belangeloos ter beschikking stellen van deze prachtige hal. Zijn bedrijf zal er ook voor zorgen dat er twee professionele cameraploegen aanwezig zijn die vanuit allerlei posities de actie zullen vastleggen. Fehervari's bedrijf EXQI, www.cultuurzender.be, heeft alvast een documentaire gepland over de hele gebeurtenis. Sponsoring komt ook van diverse andere bedrijven, zoals All Sports, Speedo, Wagner en Phoenix verf.

De nieuwe CD Paper Plane van Scala & Kolacny Brothers heeft als releasedatum vrijdag 19 september 2008, zie voor meer informatie www.scalachoir.com. Het meisjeskoor is wereldwijd bekend en behalve in België ook zeer populair in Engeland en Duitsland.