Infodag Emetofobie 2008


DRIEBERGEN, 20080801 -- Stichting Emetofobie organiseert infodag over nieuwe therapieën Na de zeer succesvolle Infodag 2007 organiseert Stichting Emetofobie ook in 2008 een informatiedag voor mensen met een fobie voor overgeven (emetofobie). Het thema van de Infodag 2008 is Emetofobie en nieuwe therapieën.

In de top tien van meest voorkomende fobieën is emetofobie de meest onbekende. En dat terwijl naar schatting meer dan 115.000 Nederlanders en Belgen hieraan lijden. Stichting Emetofobie behartigt de belangen van deze mensen en wil ervoor zorgen dat zij beter geholpen worden. Dit doet zij onder andere door het organiseren van een jaarlijkse infodag.



Op de infodag 2008 kunnen belangstellenden een lezing volgen over nieuwe gedragstherapieën gericht op aandacht en acceptatie, de zogenaamde derde generatie therapieën. Daarbij ligt de nadruk op het effect dat deze therapieën kunnen hebben op emetofobie. Na de lezing vindt er een workshop Mindfulness plaats gericht op het leren accepteren van emoties en omgaan met stress.



"Veel mensen met emetofobie hebben inmiddels cognitieve gedragstherapie of exposure therapie gevolgd, maar vinden dat hun angst nog te veel aanwezig is. Voor deze mensen organiseren we deze dag. De nieuwe therapieën kunnen helpen net die laatste stap te zetten", vertelt organisator Ingeborg Prins. "Maar ook mensen die voor de eerste keer in therapie willen, kunnen baat hebben bij deze therapieën. Leren omgaan met stress is voor iedereen interessant, zelfs voor partners en ouders van mensen met emetofobie, die deze dag ook welkom zijn."



Naast het informatieve deel zal er op de infodag ook ruimte zijn voor lotgenotencontact.



Thema: Emetofobie en nieuwe therapieën
Datum: Zaterdag 6 september 2008
Locatie:Champaubert te Driebergen
Kosten: Gratis voor vrienden van de stichting, 5 euro voor partners en niet-vrienden

Inschrijven: www.stichtingemetofobie.nl





Stichting Emetofobie