Expositie `Knappe Kistjes en Donderse Doosjes'


Unieke collectie houten kistjes

ARNHEM, 20080827 -- Wie zich wel eens nader verdiept heeft in houtbewerken, zal het fenomeen `houten kistjes' maken niet ontgaan zijn. Deze kistjes (en doosjes) ter grootte van maximaal een flinke schoenendoos voor maat 46, worden niet altijd gemaakt om rondslingerende zaken in op te bergen, maar zijn vaak ook een oefening ter voorbereiding van een groter project of zelfs een proeve van bekwaamheid op het gebied van meubelmaken en het construeren van geraffineerde houtverbindingen. Vaak met een verbluffend resultaat, zowel wat technische bekwaamheid en oog voor detail als vormgeving betreft. Zo zijn er kistjes met geheime ruimten voor sieraden, kistjes die opgevouwen een lessenaar zijn, kistjes die door hun vormgeving fascineren...

Baptist voor Houtbewerkers, een Arnhems bedrijf dat gespecialiseerd is in gereedschappen en machines voor de ambachtelijke en kunstzinnige houtbewerking, zou wel eens willen weten wie in Nederland de mooiste kistjes bouwt. Daarom zijn kistjesbouwers, zowel gepassioneerde professionals als hobbyisten, uitgenodigd om aan de wedstrijd `Knappe Kistjes en Donderse Doosjes' deel te nemen. 31 gepassioneerde professionals en hobbyisten zijn op deze uitnodiging ingegaan, wat heeft geresulteerd in een collectie van 46 unieke kistjes!

De unieke collectie is van zaterdag 6 t/m zaterdag 27 september tijdens winkelopeningstijden te bezichtigen bij Baptist Gebouwbeslag en 24 uur per dag in de etalage!

Voorafgaand aan de expositie worden de prijswinnaars bekend gemaakt door onze deskundige jury, Alexander van den Hoven, edelsmid en juwelier te Arnhem (www.advh.nl), Hennie Baptist (echtgenote van) en Carel Lanters, beeldend kunstenaar en docent ArtEZ (www.artez.nl).

Wij hopen u dan ook graag te verwelkomen op deze dag(en)!

Baptist voor Houtbewerkers
Beekstraat 30
6811 DW Arnhem
T 026 4451644
houtbewerkers@baptist.nl
www.baptist.nl

Baptist Gebouwbeslag
Koningsplein 13
6811 BV Arnhem
T 026 4459038
gebouwbeslag@baptist.nl
www.baptist.nl





Ingezonden persbericht