Ingezonden persbericht


Tweede Week van het schrijven: 6-14 september
Vijftig schrijfactiviteiten in één week

Amsterdam, 11 augustus ? over een maand is het zover, dan start de tweede Week van het schrijven. De Week van het Schrijven wordt georganiseerd door Schrijven Magazine en de website Schrijven Online en ondersteund door de Schrijfbibliotheek van uitgeverij Augustus. Een kleine veertig schrijfscholen, -docenten en ?instituten verzorgt zo'n zestig schrijfworkshops, -dagen, - wandelingen en
manuscriptbeoordeling over heel Nederland en een deel van Vlaanderen. Vorig jaar waren dit nog geen veertig: een flinke groei in een jaar tijd.

De Week van het schrijven heeft voor het eerst een thema. Namelijk: 'een monument in woorden'. Niet alleen omdat de week samenvalt met Open Monumentendag (13-14 september), maar vooral omdat vrijwel al ons geschrijf leidt tot woordmonumenten - gedenktekens voor ideeën, geschiedenissen, plekken en personen.

Tijdens de Week van het Schrijven worden op tientallen plekken in Nederland en Vlaanderen monumenten in woorden opgericht. Van een workshop poëzie schrijven op Schokland, het oude eiland in de Noordoostpolder, tot drie schrijfdagen op het Zeeuwse Schouwen-Duiveland. Het UCK in Utrecht biedt speciaal voor de week Professionele schrijfconsults aan waar je je werk kunt laten beoordelen, en in Boekhandel Broekhuis in Enschede richt Desi Leijnen een geschreven monument op met voorbijgangers. Maar liefst vijf schrijfwandelingen zijn uitgezet.

Het volledige programma van de Week van het Schrijven is te vinden op www.weekvanhetschrijven.nl. Voor meer informatie kunt u mailen met hoofdredacteur Louis Stiller: louis@schrijvenonline.org.