Gemeente Assen


Stadsproject SamenSpel

Assen, 13 augustus 2008

Op zaterdag 6 september 2008 gaat het Stadsproject SamenSpel van start. In de maanden september en oktober vinden er verspreid over de negen wijken van de stad activiteiten plaats om inwoners met een verschillende culturele achtergrond met elkaar in contact te brengen. Elkaar ontmoeten en leren kennen, daar gaat het om. Mensen hebben meer met elkaar gemeenschappelijk dan ze vermoeden. SamenSpel biedt de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en te leren kennen op gedeelde passies en belangstelling. Mét elkaar zijn we Assenaren en sámen maken we onze stad!

Dialoogtafels
In SamenSpel worden in totaal 24 dialoogtafels gehouden. Aan één dialoogtafel doen maximaal acht personen mee. Onder begeleiding van een gespreksleider wordt over loyaliteit gesproken. Ieder mens is ergens mee verbonden. Daarover gaat het gesprek en worden ervaringen uitgewisseld. Zonder te oordelen. Luisteren naar de ander en je in de ander verplaatsen.

Bij Huis Projecten
De vijf Bij Huis Projecten bieden de mogelijkheid om met anderen te praten en samen te genieten van een gedeelde passie. Een groepje van circa zes personen komt bij elkaar om samen te koken in "Een kijkje in de keuken", of om samen te genieten van poëzie met "Dichter bij huis". Ook kun je genieten van elkaars muziekvoorkeur met "Notenkraken op de bank", of je weg laten voeren door het spannende "Verhalen vertellen". Voor de praktische ingestelde en klussende mens is er "Eerste hulp bij huis en tuin".

Integratieagenda
Op 12 november 2008 wordt in de raadzaal van het gemeentehuis van Assen de slotbijeenkomst gehouden.

Op deze bijeenkomst wordt met elkaar van gedachten gewisseld over thema's, die van belang zijn voor de stad en de Asser samenleving. Maar met name gaat het over wat we kunnen doen om integratie en samenleven te bevorderen. De integratieagenda levert hiervoor concrete voorstellen, suggesties en ideeën op.

Meedoen?
SamenSpel zoekt Assenaren die aan het project willen meedoen en zich op willen geven voor de drie onderdelen van het project. Om u aan te melden voor een van de activiteiten of