Gemeente Maastricht

Nachtbussen naar Maastricht-West weer vanaf de Markt

Vanaf zaterdag 6 september, in de nacht van zaterdag op zondag, wordt de opstaplocatie van de nachtbuslijnen D en F (beiden naar Maastricht-West) teruggeplaatst van de Boschstraat naar de Markt.

Lijn D rijdt via Pottenberg naar Daalhof/Wolder en lijn F rijdt naar Caberg/Malberg. De verwachting is dat door de verplaatsing de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de nachtbussen verbeteren, waardoor het gebruik weer zal toenemen. De afgelopen jaren is het gebruik gedaald.

Er zijn in totaal zes nachtbuslijnen die vanaf aanstaande zaterdag weer allemaal van de Markt vertrekken:

Lijn A naar Amby / Nazareth, opstapplaats halte Boschstraat / Markt Lijn B naar Meerssen, opstapplaats halte Boschstraat / Markt Lijn C naar De Heeg / Heugem via Heer, opstapplaats halte Boschstraat / Markt Lijn D naar Daalhof / Wolder via Pottenberg, opstapplaats halte Markt (nieuw) Lijn E naar Eijsden / Gronsveld, opstapplaats halte Boschstraat / Markt Lijn F naar Caberg / Malberg, opstapplaats halte Markt (nieuw)

Door de wijziging van de opstapplaats van lijnen D en F verandert de route door de binnenstad van deze 2 lijnen. Ze rijden niet meer via het Lindenkruis - Capucijnenstraat, maar vier keer per nacht via Grote Gracht - Brusselsestraat - Koningin Emmaplein. De vertrektijden van de lijnen D en F zijn 01.15, 01.55, 02.35 en 03.05 uur. Om de overlast tot het minimum te beperken zijn de vertrektijden van beide bussen hetzelfde en stoppen de bussen niet in de Grote Gracht of Brusselsestraat.

De kosten van de nachtbusrit zijn ¤ 2,50 voor een enkele reis. De exacte routes en dienstregeling staan op www.maastrichtbereikbaar.nl.

De nachtbussen hebben een belangrijke functie in de sociale veiligheid van de stad. Het is een voorziening die de gemeente graag in stand wil houden.