Gemeente Delft

4de Delftse Streekmarkt

Op zaterdag 6 september staat Delft in het teken van de streekproducten. Om 10.00 uur gaat op de Boterbrug de Delftse Streekmarkt voor de vierde keer van start. Wethouder Merkx zal 's middags het startsein voor de kookwedstrijd Ready Steady Cook! geven.

Op de markt herleeft de verbintenis tussen stad en platteland en worden verschillende streekproducten onder de aandacht gebracht. De producten hebben gemeen dat ze hun oorsprong hebben in de directe omgeving van Delft en dat ze gemaakt zijn met veel aandacht voor herkomst, smaak en kwaliteit.

Herkomst, smaak en kwaliteit staan ook centraal bij Ready Steady Cook! de streekproducten versie. Tijdens deze spectaculaire kookshow gaan Haute Cuisine chefkok Mario Ridder (2 Michelin sterren restaurant de Zwethheul) en de door de Italiaanse keuken gevormde chefkok Misha Sukyàs-Reati aan de slag met streekproducten. Het wordt heel spectaculair omdat de koks vooraf niet weten welke ingrediënten ze kunnen gebruiken en ze slechts 20 minuten hebben om een creatie te bedenken en te koken.

Lokale en authentieke producten zijn ook landelijk gezien, in opkomst. Mede als gevolg van de negatieve milieuaspecten die het importeren uit verre landen met zich mee brengen.

De Streekmarkt is op zaterdag 6 september 2008 te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. De Ready Steady Cook! wedstrijd is te zien om 14.00 uur in het Meisjeshuis op de Oude Delft 112.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft