Ingezonden persbericht

Tropische warmte met het Sambafestival in Nijmegen.

Op zaterdag 6 en zondag 7 september staat het centrum van Nijmegen weer helemaal in het teken van swingende, tropische Latin-muziek Met op zaterdag het Latin zomercarnaval van Nijmegen Tropical, en op zondag de opzwepende ritmes van de Braziliaanse Sambabands.
Ook dit jaar stijgen de temperaturen in de Nijmeegse binnenstad weer tot tropische hoogten. Zaterdag wordt de Nijmeegse binnenstad opgewarmd met een tropische carnavalsoptocht met danseres van dansschool Amanné, en salsa optredens. Zondag barst de binnenstad uit zijn voegen van de ritmische klanken van meer dan twintig percussiegroepen uit binnen-en buitenland. Naast de muziek is er plaats voor diverse dansgroepen en capoeira, de Braziliaanse vechtdanssport. Er kan afgekoeld worden van al die tropische hitte met Braziliaanse hapje en drankjes op Plein 1944, zoals cairpirinha's en sucos. Ook is er een markt met organisaties die goede doelen in Brazilië ondersteunen en verkopers van onder andere muziekinstrumenten.

Het festival barst op beide dagen los om twaalf uur en bouwt op zondag op naar een daverende finale op Plein 1944. Voor wie dan nog niet genoeg heeft, zijn er op zaterdag afterparties in Club Inferno en Salsa Dansschool Amanné (ook op Zondag)!.
Meer informatie en het volledige programma vind je op de website
www.sambafestivalnijmegen.nl . Tot zaterdag 6 en zondag 7 september!