Politie Zuid-Holland-Zuid

06/09 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 06-09-2008 o Persberichten district I

VERKEERSCONTROLE
ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT / DORDRECHT Bij verkeerscontroles vrijdag 5 september op de Lindtsedijk in Zwijndrecht en de Antoniuslaan en Ambachtsezoom in Hendrik-Ido-Ambacht zijn in totaal 26 bekeuringen uitgeschreven. Bij de controle werd gelet op de technische staat van de voertuigen, de benodigde papieren en de snelheid. Naast de 14 bekeuringen voor te snel rijden, werd 6 keer bekeurd omdat men de gordel niet omhad, 4 keer omdat men geen rijbewijs kon tonen, 1 keer vanwege te slechte banden en 1 keer vanwege rijden door rood licht. In Dordrecht werden 5 september snelheidscontroles gehouden op de Merwedestraat, de Burgemeester de Raadtsingel, de Laan van Londen en de Laan der Verenigde Naties. In totaal werden 2715 automobilisten gecontroleerd, waarvan er 144 een bekeuring kregen. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 93 kilometer, terwijl de maximumsnelheid ter plaatse 50 kilometer bedraagt. Vanwege de grote overschrijding zal de Officier van Justitie bij deze snelheidsovertreding de hoogte van de boete bepalen.

HELING
DORDRECHT Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is vrijdag 5 september aangehouden op de Vriesestraat omdat hij reed op een fiets die in 2007 in Dordrecht was gestolen. De fiets is in beslag genomen, de verdachte is met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

AANHOUDING HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT - De politie heeft 5 september een 43-jarige man uit Dordrecht in zijn woning aan de Schuttevaerkade aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw en zijn dochter hebben mishandeld. Ook in het verleden zou de man meermalen geweld hebben gebruikt. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld en nog wordt gehoord.

MISHANDELING
DORDRECHT Zaterdagnacht 6 september heeft de politie op de hoek van de Visstraat en de Voorstraat een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij zou een andere man in zijn rug hebben getrapt en tegen verschillende ruiten en deuren hebben geschopt. De man is overgebracht naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld. Hij wordt nog gehoord.

KANO OVERVAREN
DORDRECHT Bij de Merwekade is zaterdagochtend 6 september een aanvaring geweest tussen een kano en de waterbus. In de kano zaten twee mannen en twee vrouwen, allen uit Rotterdam. Twee personen zijn na het ongeval overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van beide personen is behandeld voor onderkoelingsverschijnselen. De twee andere inzittenden hoefden niet te worden behandeld. Omdat het een ongeval betrof op het water, is de zaak overgedragen aan het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Die heeft de zaak nog in onderzoek.