Nederlandse Tafeltennisbond


BEIJING 2008: Paralympics van start; tafeltennissers morgen in actie

De Paralympische Spelen 2008 in Beijing zijn vandaag met een grootse openingsceremonie van start gegaan. De Nederlandse tafeltennissers konden daarbij niet aanwezig zijn, omdat 3 van de 4 morgenvroeg (plaatselijke tijd) al in actie moeten komen. Voor Gerben Last start het toernooi maandag pas.

Nico Blok bijt het spits af. Om 10.40 (16.40 Nederlandse tijd) speelt hij in poule C van klasse 6 tegen de Deen Michal Jensen. Om 13.20 (dus 19.20 onze tijd) komt de grootste Nederlandse troef Kelly van Zon voor het eerst in actie. De Nederlandse nummer 1 van de wereldranglijst ontmoet in klasse 6/7 Rebecca Julian uit Australië. In de Chinese avond is de beurt aan Tonnie Heijnen om zijn tweede Paralympische campagne te starten. De gouden medaille winnaar van Athene (samen met Gerben Last) treft om 19.20 (01.20 in de Nederlandse nacht) in de gecombineerde klasse 9/10 de Amerikaan Tahl Leibovitz.

Elke avond rond de klok van half 8 besteed de NOS op Nederland 1 aandacht aan de Paralympics. Rechtstreekse beelden uit Beijing (waaronder ook tafeltennis) zijn op het internet te vinden via Paralympic Sport TV.

NTTB/PA