Antillenhuis


Voorzitter Jeugdparlement Nederlandse Antillen bezoekt Antillenhuis

De Gevolmachtigde Minister en Gwendell Mercelina in gesprek (Foto Antillenhuis/N.E.S.)

Gwendell Mercelina is de huidige Voorzitter van het Jeugdparlement van de Nederlandse Antillen. Hij was de afgelopen dagen in Nederland waar hij van de gelegenheid gebruik maakte om onder andere een bezoek af te leggen aan de Tweede Kamer en het Antillenhuis te Den Haag.

Op het Antillenhuis werd de 20-jarige Mercelina ontvangen door de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia. Hij kreeg uitvoerig van de Gevolmachtigde Minister informatie over het reilen en zeilen binnen het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister en de rol van de Gevolmachtigde Minister binnen het Staatsbestel. Verder kreeg hij een rondleiding door het Antillenhuis door Norman Serphos van de Afdeling Voorlichting en sprak de heer Mercelina met verschillende personen waaronder Raadsadviseur mw. Goretti Narain.

Mercelina is momenteel student aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) en volgt de studie Rechtsgeleerdheid.

Mercelina was onder de indruk van het bezoek aan het Antillenhuis en zou hiervan verslag doen aan het Jeugdparlement. Zijn termijn loopt in oktober ten einde.