CPNB


Persbericht 6-8-2008
Feestelijke opening van het boekenseizoen kent overvolle programmering

Tweede editie Manuscripta op 7 en 8 september

De tweede editie van Manuscripta, de feestelijke opening van het boekenseizoen, vindt zondag 7 en maandag 8 september plaats.

Net als vorig jaar is Manuscripta in het eerste weekend van september op het Westergasterrein dé ontmoetingsplek voor iedereen uit het boekenvak. Op de zondag is het publiek ook welkom. Meer dan honderd Nederlandse uitgevers presenteren de nieuwe titels van het komende seizoen.

Verspreid over de gebouwen van de Westergasfabriek worden boekpresentaties, podiumprogramma's, interviews met bekende en debuterende auteurs, signeersessies, literaire strips, exclusieve previews van boekverfilmingen en bijzondere buitenacts geprogrammeerd.

Programma
Het programma voor de diverse podia is voor 95% rond. Enkele namen van auteurs die hun in het najaar te verschijnen boek op Manuscripta zullen presenteren zijn: Jan, Jan en Bas Blokker, met het boek dat de `Nederlandse geschiedenis in 12 moorden' beschrijft, de 80-jarige Simon Vinkenoog, gevierd jeugdboekenschrijfster Francine Oomen en romancier en essayist Joost Zwagerman.

Ook aanwezig: Charles Groenhuijsen over de Amerikaanse verkiezingen, Bart Chabot en Pierre Wind over nut en noodzaak van het snacken, Thomas Lepeltak, alias Stan Huygens, met tips om rijk te worden en Henk Schiffmacher over zijn encyclopedische werk over tatoeages.

Daarnaast geven acte de présence: Mensje van Keulen, Lieve Joris, Marc de Hond, Aaf Brandt Corstius, mr. Frank Visser, Leon Verdonschot, Beau van Erven Dorens, Paul van Loon en Dikkie Dik over het allereerste Dikkie Dik-puzzelboek.

Meer programmagegevens worden de komende weken bekendgemaakt. Een toegangsbewijs voor Manuscripta kost EUR10,- en is te bestellen via www.manuscripta.nl.

Boek van Boeken

Ook dit jaar ontvangen alle bezoekers van Manuscripta een uniek voorproefje op het komende boekenseizoen, getiteld het Boek van Boeken. Dit vele honderden pagina's dikke boek van telefoonboekformaat bevat eerste hoofdstukken van tientallen in het najaar te verschijnen boeken. Het Boek van Boeken wordt gedrukt in een oplage van 10.000 exemplaren en is gratis verkrijgbaar voor alle bezoekers van Manuscripta.