Ingezonden persbericht




ZOEKTOCHT EDWIN JANSEN ONLINE TE VOLGEN OP WWW.ROCKNATION.NL EN WWW.MYSPACE.COM/ROCKNATION2008

VANAF LANCERING BIJ RTL 5
OP ZONDAG 7 SEPTEMBER 21:30 UUR - 22:30 UUR

Amsterdam, 4 september, 2008 - Edwin Jansen, eigenaar van AT Productions en ontdekker van onder andere Kane, DI-RECT en Anouk, zoekt het grootste rocktalent van Nederland. Voor de zoektocht krijgen Edwin Jansen en zijn raadsman Dennis Weening (bekend van MTV en 3FM), de volledige medewerking van dé internet-community MySpace.

In het programma Rock Nation volgt RTL 5 acht weken lang het rauwe en realistische proces dat talentvolle rockmuzikanten moeten doorlopen op weg naar een carrière in de muziek. Edwin en Dennis zullen met een groep van twintig finalisten uit verschillende disciplines samenwerken. De kandidaten moeten diverse workshops volgen, waaronder songwriting en teambuilding, terwijl tevens gekeken wordt naar uithoudingsvermogen en styling.

Na verscheidene eliminatierondes blijven er tien muzikanten over die zich moeten klaarstomen voor hun eerste echte concert voor vrienden, familie en bekende rockartiesten. Het concert is hun laatste kans om een verpletterende indruk te maken en Edwin Jansen en Dennis Weening te overtuigen van hun kwaliteiten. Als het ze lukt ligt de samenwerking met een grote platenmaatschappij in het verschiet. Daarnaast is de nieuwe rockband te zien op het Beatstad Festival in het najaar van 2009.

Edwin Jansen heeft alle muzikanten gerekruteerd via MySpace, het populairste online netwerk wereldwijd. MySpace heeft internationaal een enorme verbondenheid met creatief talent of het nu gaat om film, fashion of muziek: zelfexpressie staat centraal op MySpace. Wereldwijd hebben milioenen bands hun weg naar MySpace gevonden en weten daarmee een enorm, internationaal, publiek te bereiken. Dit ligt dus ook binnen handbereik van de band die de komende acht weken geformeerd gaat worden.

Voor iedereen die gefascineerd is geraakt door de uitzendingen bij RTL5 is het dus goed om te weten dat de Rocktalent Show na iedere uitzending gewoon door gaat via MySpace op www.rocknation.nl en www.myspace.com/rocknation2008 Denk hierbij aan extra beeldmateriaal van het tv programma, resultaten van de geluidsopnamens met de deelnemers, blogs van Dennis Weening, reacties, informatie over de deelnemers en natuurlijk alvast wat beelden uit de aflevering van de komende week.





Ingezonden persbericht