Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Lopen in het Gorechtpark: Mooi dichtbij - persbericht 043, 2008

7 september 13.00-17.00 uur

Na de zeer succesvolle Dag van het Park eind mei met ongeveer 5000 bezoekers volgt er nu opnieuw een sportief evenement in het Gorechtpark in Hoogezand. Op zondagmiddag 7 september van 13.00 tot 17.00 uur is er `Lopen in het Gorechtpark: Mooi dichtbij.' Voor de eerste 500 bezoekers is er een gratis stappenteller.

De gemeente Hoogezand-Sappemeer organiseert ditmaal in samenwerking met Stichting Prisma, Fysiopraktijk van Dijk CS, de Hoogezandlopers en het Natuur Milieu Educatie centrum een wandel- en loop evenement in het Gorechtpark, een prachtig park, met veel vaak nog onontdekte mogelijkheden. De activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor sommige onderdelen is opgave vooraf nodig. Tijdens dit evenement kan jong en oud gratis kennismaken met diverse variaties van het wandelen en lopen en de mogelijkheden van een echt `doepark' ontdekken.

Er kan worden deelgenomen aan :


- Natuurwandeltocht, voor de natuurliefhebber: vindt de verschillende bomen en planten in het park


- Kompaslopen, voor de avonturiers: zoek de route met behulp van een kompas


- Klootschieten, wie loopt de afstand met zo weinig mogelijk gooibeurten


- Sportief wandelen, stevig lopen - leer de techniek


- Hardloopclinics, voor beginners en gevorderden. Altijd al willen doen? Dan is dit dé kans om kennis te maken met óf de techniek te verbeteren van het hardlopen onder leiding van deskundige trainers van de Hoogezandlopers


- Nordic walking, clinics voor beginners en mooi uitgezette routes voor gevorderden van 5 en 10 kilometer. Tegen een geringe vergoeding is het benodigde materiaal te huur.

Het is mogelijk om op elk gewenst moment tussen 13.00 en 16.00 uur te starten met de natuurwandeltocht, de kompasloop en het klootschieten. De clinics starten op vaste tijden:


- Sportief wandelen: 13.15 , 14.15 en 15.15 uur


- Hardloopclinic: 14.00, 15.00 en 16.00 uur


- Nordic walking: 13.30 en 14.30 uur

De deelname aan alle activiteiten is gratis. Voor de Nordic walking clinic is opgave vooraf noodzakelijk: telefonisch op (0598) 32 40 40, vragen naar Ilse van Dijk of per mail: ilse@vandijkcs.nl. De overige activiteiten starten zonder voorinschrijving. Voor de Nordic walking routes is voorinschrijving dus ook niet nodig.

De gemeente voert een actief sport- en beweegbeleid en wil graag een toename van inwoners, jong en oud, bereiken die deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten en/of op een andere manier betrokken zijn bij sport. Sport en bewegen hebben een positieve invloed op de gezondheid en fitheid van burgers. Een actieve en gezonde leefstijl draagt bij aan het welbevinden van burgers. Voor de eerste 500 deelnemers aan dit evenement is er een gratis stappenteller.