CPNB


Persbericht 20-8-2008
Literatuur, jeugd- en kookboeken, poëzie en literaire strips op opening van het boekenseizoen 2008/2009
Meer dan 200 auteurs op Manuscripta

Op Manuscripta, de feestelijke opening van het boekenseizoen, presenteren zondag 7 en maandag 8 september op het terrein van de Westergasfabriek meer dan 200 auteurs hun dit najaar te verschijnen boeken. Naast de al eerder vrijgegeven namen maakt de organiserende Stichting CPNB vandaag bekend dat op deze tweede editie van Manuscripta ook aanwezig zullen zijn: Marjan Berk, Hugo Brandt Corstius, Jan Brokken, Ronald Giphart, Arthur Japin, Annemarie van Haeringen, A.F.Th. van der Heijden, Nicolaas Klei, Hanco Kolk en Peter de Wit, Dick Matena, Erwin Mortier, Harry Mulisch, Hans Münstermann, Hagar Peeters, Wanda Reisel, Jan Siebelink, Ed van Thijn, Simone van der Vlugt, Jacques Vriens, Christiaan Weijts, L.H. Wiener en Driek van Wissen.

Met optredens, signeersessies en lezingen van ruim 200 auteurs en met meer dan 350 activiteiten, verdeeld over meer dan 20 podia, wordt het nieuwe boekenseizoen feestelijk ingeluid. Meer dan 125 Nederlandse uitgevers presenteren hun nieuwe titels van het komende seizoen: literaire boeken, non-fictie, kinder- en jeugdboeken, spannende en financiële boeken, boeken over oorlog en journalistiek, kookboeken en literaire strips. Manuscripta is hiermee dé grootse opening van het boekenseizoen 2008/2009.

Al eerder maakte de CPNB bekend dat de auteurs Jan, Jan en Bas Blokker, Aaf Brandt Corstius, Bart Chabot en Pierre Wind, Beau van Erven Dorens, Charles Groenhuijsen, Marc de Hond, Lieve Joris, Mensje van Keulen, Thomas Lepeltak, Paul van Loon, Francine Oomen, Henk Schiffmacher, Leon Verdonschot, Simon Vinkenoog, mr. Frank Visser en Joost Zwagerman acte de présence zullen geven op Manuscripta. Het programma staat vanaf vandaag online op www.manuscripta.nl en wordt nog dagelijks aangevuld. Manuscripta is op de zondag ook toegankelijk voor het publiek. Een toegangsbewijs kost EUR10,- en is te bestellen via www.manuscripta.nl.