Gemeente Oirschot

Hulpdiensten Zuidoost-Brabant organiseren 112-Spektakel

Rood, wit en blauw werken nauw samen

Altijd al willen zien wat de hulpdiensten in huis hebben? Kom dan op zondag 7 september naar de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Politie, brandweer en de geneeskundige diensten (GHOR en RAV) in Zuidoost-Brabant houden dan van 11.00 tot 18.00 uur het 112-Spektakel. Het evenement is gratis te bezoeken.

Programma

De hele dag staat het werk van de hulpdiensten centraal. Zo zijn er demonstraties van politiepaarden, politiehonden en duikers van de brandweer, laat de ambulancedienst zien wat ze doet, staat er een crashtender van de luchtmacht en wordt onder meer informatie gegeven over brandpreventie en de gevaren van drugs en alcohol. Ook de Gemeenschappelijke Meldkamer, waarin de drie zuidoost-Brabantse hulpdiensten samenwerken, presenteert zich op het evenement.

Muziek

De organisatie heeft daarnaast twee landelijk bekende artiesten kunnen vastleggen: Floortje (bekend van Idols 3 en 'Sterren dansen op het IJs') en de meidengroep Djumbo komen optreden tijdens het 112-Spektakel.

Website

Speciaal voor het evenement is een website gemaakt: www.112spektakel.nl. Vooral leuk voor kinderen, met informatie over de hulpdiensten en het programma, een foto-impressie van het 112-Spektakel van 2004, en de sirenes van de drie hulpdiensten. Ook kunt u via de site een e-card versturen om zo vrienden en bekenden uit te nodigen. Houd de website goed in de gaten, want daarop staat steeds het laatste nieuws over het evenement.