Gemeente Duiven


Expositie Kunstkring Duiven

---

Op zondag 7 september, om 15 uur opent KunstKring Duiven Expositie, de eerste tentoonstelling van het nieuwe seizoen in het gemeentehuis van Duiven. Zoals altijd is deze feestelijke opening voor iedereen vrij toegankelijk.

De exposanten van deze tentoonstelling zijn allebei al vele jaren actief in hun vak, en dat is te zien. Het werk van Géphil (Gérard Philipsen uit Arnhem) is te omschrijven als magisch realistisch. Met een meer dan fotografische nauwkeurigheid realiseert hij denkbeeldige onderwerpen en beelden uit het onderbewuste. Hij beschikt daarvoor over technieken als olieverf, potlood, ets en airbrush, maar net zo nauwkeurig beeld hij ze uit met ruimtelijke materialen.

Jan de Valk uit Amersfoort, is geboeid door een eeuwenoud materiaal: émaille. Met een open vlam brengt hij het poeder op een temperatuur van 850 graden, dat is het smeltpunt waarbij de gekozen kleuren zichtbaar worden. Hij combineert het dan vaak met roestvrij staal, kunststof of hout.

Het muzikale deel van de opening wordt verzorgd door zangeres Laura Louters en door cellist Daniel Brandel.

De tentoonstelling in het gemeentehuis aan de Kastanjelaan duurt tot 3 oktober en is vrij toegankelijk tijdens kantooruren.